QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate cosmetica

Electricitatea in cosmetica

ELECTRICITATEA IN COSMETICA


II.1. CURENTI ELECTRICI  1. Curentul continuu: e rezultatul constant al debitului de electroni emisi de un generator. Intensitatea variaza in timp. Folosirea acestuia e frecventa in tratarea tenului gras, pentru dezincrustari, iar la celelalte tipuri de ten pentru ionizari, datorita proprietatii lui de a disocia solutiile in electroliti.
  2. Curentul alternativ: e curentul care isi schimba periodic sensul, in asa fel incat fiecare pol e, succesiv, negativ sau pozitiv. La o alternanta negativa va succeda una pozitiva si asa mai departe. Ansamblul unei alternante pozitive si a uneia negative formeaza o perioada. Numarul acestor perioade poate fi modificat rezultand urmatoarea clasifiare a curentului alternativ:

curent de joasa frecven (0-300 perioade/s)curent de frecventa medie (300-10 000 perioade/s)

curent de inalta frecventa (peste 10 000 perioade/s)

Efecte: caldura locala, vasoconstrictia (urmata de o hiperemie locala-inrosire), efect antiseptic datorita ozonizarii aerului inconjurator.

  1. Curentul faradic: intalnit in aparatele de masaj pentru gimnastica musculara in profunzime. Daca are intensitate slaba si frecventa rapida actioneaza la suprafata, benefic in tratamentul celulitei; daca are intensitate mare si frecventa lenta actioneaza in profunzime. Cand frecventa atinde 50 de perioade sau mai mult, curentul devine titanic, producand contractii permanente ale muschiului.
  2. Curentii interferentiali: suprapunerea mai multor curenti de natura alternativa. Produc excitatii musculare fiziologice, nedureroase, rezultand o tonificare a muschilor si o normalizare a circulatiei sanguine.

II.2. APARATE ELECTRICE COSMETICE


Aparate elelectrice pasive: curentul electric pune in functiune aparatul, fiind folosit ca sursa de energie, dar nu actioneaza direct asupra pielii.

Aparate electrice active: curentul electric e cel care actioneaza direct asupra pielii. Acestea au dispozitive care transforma, modifica sau redreseaza curentul electric continuu sau alternativ, primit de la reteaua de alimentare electrica.
A. APARATE ELECTRICE PASIVE


1. VAPOZONUL: aparat folosit pentru producerea aburilor ozonizati.


Modul de folosire: vaporii sunt ozonati datorita radiatiilor ultraviolete si sunt proiectati pe fata clientei. Aparatul se fixeaza la o distanta de 50 de centimetri de fata clientei, doar dupa controlarea jetului de vapori. Nu se foloseste mai mult de 15 minute.

Efecte:

a)     Efect bactericid: datorita ozonului si a razelor ultraviolete.

b)    Efect de hidratare: proiectarea particulelor fine de apa.

c)     Oxigenare: ozonul contribuie la o mai buna respiratie a pielii.

d)    Tonifiere: tot datorita oxigenului; procesele chimice de la nivelul muschilor se desfasoara mai intens, stimuland starea de contractie a lor.

e)     Efect de hranire: patrunderea cu usurinta a substantelor hranitoare in piele, stimuleaza procesele metabolice, iar schimburile intercelulare si regenerarea circulara sunt mai intense.

Incadrarea aparatului in tratamentul facial:

a)     In timpul masajului cosmetic: masajul; efectuat cu o crema grasa faciliteaza procesul de patrundere a substantelor nutritive in piele. Ajuta la inmuierea pielii pentru o mai usoara extragere a comedoanelor. La un ten gras, prin masajul cu o crema sponanta, sub aburi, se realizeaza hidratarea tesuturilor cutanate.

b)    Dupa extragerea comedoanelor: pentru dezinfectie si oxigenarea pielii.

c)     In timpul actiunii mastilor: peste masti grase sau emoliente pentru a facilita patrunderea substantelor active din acestea.

d)    La sfarsitul tratamentului: doar pentru hidratare.2. SEBASPIRUL: folosit pentru curatarea tenului si pentru masaj.


Posibilitati de folosire:

a)     La cuattirea tenului:

la aspirarea comedoanelor:

pentru golirea foliculilor polisebacei de sebum in cazul tenului gras-uleios, pentru indepartarea surplusului de sebum de pe santul nazogenian.

Se lucreaza prin aspiratie continua sau aspiaratie ritmica. Aspiratia continua se foloseste doar pentru portiuni mici, pentru a evita traumatizarea pielii.

b)    Pentru masaj: se face in completarea masajului manual

pentru riduri;

pentru completarea masajului manual: in cazul tenurilor atone, cu elasticitate diminuata sau in completarea masajelor corectoare.

Efecte: curatarea de sebum si de comedoane, activarea circulatiei sanguine si limfatice, stimularea elasticitatii pielii,iimbunattairea tonusului muscular, diminuarea ridurilor.


3. VAPORELUL (VACOSPRAY vaporizarea lichidelor la o temperatura ambianta.


Solutii ce pot fi pulverizate: sucuri de fructe bine filtrate, infuzii de plante, lotiuni speciale, apa minerala, apa de mare, uleiuri speciale.

Incadrarea aparatului in tratamentul facial:

a)     dupa demachiere: pentru indepartarea urmelor de demachiant sau alte impuritati;

b)    dupa extragerea comedoanelor: cu lotiuni astringente, dezinfectante;

c)     Inainte de masaj si in timpul lui: cu uleiuri vegetale la tenurile grase;

d)    Dupa masaj: pentru indepartarea cremei aflate in exces;

e)     Peste masti: astringente, pentru inmuierea si indepartarea cu usurinta a acestora;

f)      La sfarsitul tratamentului: cu lotiuni tonice sau calmante.

Efecte:

a)     efectul de hidratare: pulverizeaza lichidele in particule foarte fine, cu putere mare de patrundere;

b)    efectul de tonifiere: tot datorita pulverizarii in particule fine, lichidele patrund mai usor si au actiune de stimulare a fibrelor elastice.4. PERIA ROTATIVA - FRIMODYNE: pentru curatarea pielii de celule descuamate.


Efecte:

a)     efect de hranire: activarea circulatiei sanguine si limfatice locale, facilitand schimburile intercelulare de subsatante nutritive;b)     curatare superficiala: indepartarea stratului de celule moarte si a impuritatilor de la suprafata epidermului;

c)     tonifiere: inmuind peria in solutii tonice;

d)     rehidratare: folosind apa minerala, infuzii si solutii tonice.

Incadrarea aparatului in tratamentul cosmetic:

Prin folosirea aparatului inaintea tratamentului cosmetic se creeaza conditiile necesare ca produsele aplicate in procesele urmatoare sa patrunda cu mai mare usurinta in piele.
B.     APARATE ELECTRICE ACTIVE


1. ELECTRODERMUL: producerea scanteilor intre electrozi

Efecte: efect excitant asupra terminatiilor nervoase.

a)     activarea circulatiei sanguine si limfatice: vasoconstrictie, urmata de vasodilatatie, deci o hiperemie locala, ceea ce imbunatateste schimburile intercelulare de substante nutritive;

b)    efect de tonifiere: datorita actiunii fizico-mecanice a scanteilor si datorita ozonului ce stimuleaza procesele chimice din muschi;

c)     efect bactericid: datorita ozonului produs in timpul scanteierilor care impiedica dezvoltarea microorganismelor;

d)    imbunatatirea respiratiei cutanate: prin oxigenarea intensa a pielii;

e)     stimularea cresterii firului de par;

f)      efect de hranire: prin aplicarea electrodului peste creme si masti nutritive;

g)     efect de hidratare: folosind electrodul peste o compresa umezita;

h)    metabolizarea deseurilor organice: depuse in regiunea barbiei duble, resorbtia lor din tesutul cutanat si topirea grasimilor.2. GALVANODERMUL: e utilizat pentru tratamente dezincrustare si ionizare.

Efecte: e folosit in tratamente care curata si hranesc pielea.

a) efecte chimice: - la trecerea curentului galvanic printr-o solutie chimica, aceasta se disociaza in ioni ce migreaza spre polul pozitiv sau negativ, in functie de sarcina electrica pe care o contin; fenomenul se numeste ionoforeza, transfer de ioni sau electroliza.

- celulele corpului omenesc contin substante dizolvate in apa; in cantitati mai mari se gaseste dizolvata clorura de sodiu (NaCl); la trecerea curentului galvanic prin solutia de NaCl, aceasta se disociaza in ioni de Na+ si Cl- si migreaza in directii diferite:

a) ionii de Na+ migreaza spre polul negativ, unde se combina cu apa, producand (NaOH) hidroxidul de sodiu (reactie alcalina);

b) ionii de Cl- migreaza spre polul pozitiv, pierd sarcina electrica, devin atomi liberi, se combina cu apa formand acidul clorhidric (reactie acida).

b) efecte fizice: - efecte polare: reactie acida la polul pozitiv si reactie alcalina la polul negativ; aceasta se manifesta numai sub electrozi.

- cataforeza: migrare, sub influenta curentului galvanic, a particulelor solutiilor coloidale a celulelor sangelui si a bacteriilor.

- electroosmoza: sub influenta sarcinilor electrice achizitionate de membranele protoplasmatice se produce o modificare a continutului in apa a celulelor si tesuturilor.


c) efecte fiziologice: - slabe intepaturi, furnicaturi la locul de aplicare a electrozilor;

- hiperemie locala: inrosire trecatoare, urmare a stimularii chimice;

- actione tonifianta, stimulatoare (-), actiune sedativa (+);

- actiune antalgica: efect antiinflamator si o diminuare a edemelor.

d) efecte estetice: - se indeparteaza grasimile libere in exces de la suprafata epidermului si din foliculii pilosebacei prin dezincrustare;

- se mentine aspectul neted, catifelat al pielii printr-o hranire si o hidratare a pielii prin procesul de ionizare.3. ESTETODINUL: prin folosirea acestuia se realizeaza o gimnastica musculara cu scopul de a imbunatati tonusul si elasticitatea fibrelor din derm; iar gimnastica vasculara cu scopul de a imbunatati circulatia in cazul tenurilor usor congestionate si activand circulatia la tenurile palide.

Tratamente in care poate fi folosit: tratamentul fetei, tratamentul barbiei duble, tratamentul gatului, tratamenul bustului si tratamentul corpului (efect anticelulitic).

Efecte:

a)     activarea circulatiei: sanguine si limfatice sub actiunea stimulilor chimici si electrici vasomotori;

b)    tonifierea muschilor: prin contractii ritmice produse de curenti interferentiali;

c)     activarea proceselor metabolice celulare: aport crescut de vitamine, saruri minerale, introduse in pliele in timpul tratamentului.

d)    metabolizarea deseurilor organice: depuse in regiunea barbiei duble si resorbtia lor din tesuturile conjunctive si epiteliale;

e)     sedativ: calmarea senzatiilor dureroase, relaxarea clientei.

Nr.APARAT

TIP

ACTIUNE

EFECTE
VAPOZONULPasivChimica

- bactericid;

- imbunatatirea respiratiei cutanate;

- tonifiere;

- hidratare.SEBASPIRUL


Pasiv

Mecanica

si

Motorie

- curatire a foliculilor de sebum;

- stimularea fibrelor musculare si elastice;

- activarea circulatiei.VAPORELUL


Pasiv

Chimica

si

Motorie

- rehidratare;

- stimularea tonusului muscular.
PERIA ROTATIVAPasiv


Chimica

si

Mecanica

- inmuierea stratului cornos;

- indepartarea celulelor descuamate;

- tonifiere;

- rehidratare.

ELECTRODERMUL
Activ
Calorica

- bactericid;

- activeaza circulatia;

- tonifiere;

- hidratare;

-stimularea cresterii firelor de par;

-decongestiv.GALVANODERMUL


Activ


Chimica

- saponificarea sebumului;

- hranire(prin ionizare);

- hidratare
ESTETODINULActiv


Motorie

si

Chimica

- activarea circulatiei si normalizarea ei;

- stimularea tonusului muscular;

- ionizari;

- saponificarea sebumului prin dezincrustare.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }