QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate cosmetica

CURIOZITATI despre unghii si lucruri inedite!

CURIOZITATI despre unghii si lucruri inedite!

Unghiile de la maini cresc de doua ori mai repede decat cele de la picioare, iar unghiile mainii cu care scrii mai repede decat unghiile celeilalte. Unghiile sunt formate din keratina, component de baza si in alcatuirea firului de par.-Vechii egipteni si mai tarziu comandantii militari romani, inainte de a pleca la lupta, isi pictau unghiile intr-o culoare care se asorta buzelor. In Egipt, unghiile erau vopsite de catre cei bogati cu o substanta uleioasa pentru a-si arata rangul inalt.
-Gradul de crestere a unghiilor este influentat de vreme si de anotimpuri. Unghiile cresc mai repede in climate calde si in timpul zilei, mai incet in climatele racoroase si in timpul noptii. De asemenea, s-a constat ca, in recuperarea de dupa boala, unghiile au tendinta de a creste mai repede.
-Daca nu bei suficient de multa apa, unghiile tale devin uscate si devizalizate.
-Recordul mondial al celor mai lungi unghii apartine unui barbat indian. Unghiile acestuia masurau nici mai mult, nici mai putin de 121 centimetri.
-Unele mamifere, spre exemplu elefantii, au 5 unghii la picioarele din fata si 4 unghii la picioarele din spate.

-Dintre toate unghiile degetelor, unghia degetului mijlociu creste cel mai repede, iar cea a degetului mic cel mai incet.
-In zona nord-vestica a Pacificului, oja de unghii era folosita drept adjuvant pentru identificarea fosilelor de frunze.
-Unghiile mainii cu care scrii cresc mai repede decat unghiile celeilalte.
-Chiar daca celulele vii sunt cele care le produc, unghiile sunt de fapt niste tesuturi moarte. De aceea, atunci cand ti se rupe unghia, nu acuzi nicio durere sau sangerare. Nu unghiile au nevoie de oxigen, vitamine si minerale ca sa creasca si sa se dezvolte, ci cuticulele si paturile unghiilor.
-Cu cat degetul este mai lung, cu atat unghiile cresc mai repede. Dezechilibrele hormonale si imbatranirea afecteaza ritmul de crestere a unghiilor. Unghiile cresc mai rapid in cazul persoanelor tinere decat al celor batrane.

-Formulele chimice actuale ale ojelor sunt derivate din tehnologiile de fabricare a vopselei de masini dezvoltate dupa Primul Razboi Mondial.
-Unghiile barbatilor cresc mai repede decat ale femeilor. In cazul femeilor, unghiile au tendinta de a creste mai repede in timpul sarcinii.

-Manichiura unghiilor este o activitate foarte veche, existand dovezi ca oamenii obisnuiau sa-si picteze unghiile si in urma cu 4000 de ani. Cu toate acestea inventatorul ojei moderne este considerat Michelle Menard (1920).

-Unghiile de la maini cresc de doua ori mai repede decat cele de la picioare.
-Unghiile sunt formate din keratina, o scleroproteina impermeabila
la apa, bogata in sulf. Aceeasi substanta o regasim ca si component de baza in alcatuirea firului de par.
-Unghiile se pot ingalbeni si din cauza soarelui sau a machiajului.
-Partea alba, in forma de semiluna, situata la baza unghiei se numeste lunula.
-Unghiile Statuii Libertatii cantaresc aproximativ 15 kg.
-In anumite zone ale Statelor Unite, unghiile vopsite nu erau acceptate din punct de vedere cultural. In 1950, vopsirea unghiilor in culori aprinse precum rosu era clasificata drept un gest promiscuu, iar duminica, cand aveau loc unele procesiuni religioase, oja trebuia indepartata de pe unghii.

-Diluantul care ajuta la indepartarea ojei de pe unghii este produsul cosmetic cu cea mai lunga durata de viata - nu are termen de expirare.

-Daca nu este desfacuta, o sticluta de oja de unghii este considerata valabila timp de 1 -2 ani.
-Cea mai scumpa oja din lume contine unul din cele mai pretioase ingrediente: platina. Sticluta cu pretiosul ingredient, de altfel fabricata din platina, a fost evaluata la 55 000 de dolarii.

Editiile limitate a unor astfel de sticlute costa nici mai mult, nici mai putin de 250 000 de dolari.
-O unghie are nevoie in medie de 150 de zile ca sa creasca complet.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }