QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate cosmetica

Anticearcanul sau corectorul

Anticearcanul sau corectorul


Cearcanul este un cerc vanat in jurul ochiului, ca urmare a oboselii sau a unor probleme medicale interne dar nu numai. Cauzele aparitiei sunt foarte variate: de la nopti nedormite, stresul zilnic, poluarea (care duce la o imbatranire prematura a pielii) pana la probleme de sanatate, fumat sau consum excesiv de alcool.

Micile sau marile cercuri sub ochi ne ofera o infatisare mai imbatranita, foarte obosita, cu ochi ce par pierduti in fundul capului. Pielea din jurul ochilor necesita o ingrijire speciala deoarece este de patru ori mai subtire decat restul tenului si din cauza transparentei ies la iveala vasele sanguine albastrii care dau aspectul inestetic.Daca cearcanele  sunt foarte acentuate, de o culoare maro, este posibil sa fie vorbia de cearcane ereditare. Cearcanele accentuate cu un aspect mov, pot semnala afectiuni ale organelor interne. Cearcanele albastrui si cele care bat in gri stau sub semnul oboselii sau a unei proaste circulatii sanguine si limfatice. Problema cearcanelor poate fi dublata si de aparitia pungilor de sub ochi - acumulare de apa si grasime.

Cel mai bun remediu in problema cearcanelor ramane insa somnul (atunci cand nu vorbim de o cauza medicala a acestora). Un stil de viata sanatos cu o alimentatie corecta poate ameliora semnificativ aspectul acestora insa, pana la determinarea cauzei, este foarte important modul in care acestea pot fi camuflate, estompate.

In ceea ce priveste culoarea anticearcanului aceasta nu trebuie sa fie nici foarte deschis dar nici foarte inchis. Anticearcanul de o culoare spre galben este foarte potrivit pentru persoanele cu un ten foarte deschis, iar cel cu o culoare portocalie este potrivit persoanelor cu tenul mai inchis. Foarte important de stiut este faptul ca anticearcanul trebuie sa fie mai deschis decat fondul de ten, oferind mai multa acoperire el fiind ideal pentru camuflarea zonei de sub ochi dar si a altor  imperfectiuni faciale. Rolul sau este de a neutraliza si de a echilibra aspectul zonei pe care este aplicat.

Pentru neutralizarea nuantei, de obicei se alege un anticearcan cu doua nuante mai deschis decat culoarea pielii. Ideea este a face ca zona de culoare mai inchisa sa ajunga la aceasi culoare cu restul  fetei.

Pentru zona ochilor este recomandat un produs mai cremos, cu rol de hidratare, iar pentru restul zonelor este ideal un produs mai “uscat”. Se alege  o nuanta mai inchisa in timpul verii, pentru ca pielea se va bronza.

Foarte important de stiut atunci cand avem de-a face cu problema cearcanelor:

Cearcanele nu se ascund prin machiaj in tonuri inchise, aplicand fard negru.

Daca cearcanele nu sunt prea colorate atunci este suficienta utilizarea fondul de ten obisnuit dar, daca dupa aplicare zona din jurul ochilor nu este suficient uniformizata, atunci se poate adauga deasupra fondului de ten un illuminator.

Pentru cearcane adancite se foloseste mai intai un anticearcan cu putere mare de acoperire cu un ton mai deschis decat fondul de ten. Pe deasupra  se aplica fondul de ten. Anticearcanul se aplica in strat subtire pentru a evita efectul de “ochelari de cal”.

Pentru cearcanele intens colorate se poate utilize un anticearcan sau corector colorat, respectand regula: verde pentru estomparea zonelor rosiatice, violetul pentru zonele cu tenta gri, portocaliul pentru zonele albastrui, rozul pentru zonele cu tenta olive iar corectorul galben are grija de zonele cu tenta maronie.


Mod de aplicare:

Anticearcanul se aplica in puncte mici, sub ochi, chiar pe cearcane pentru a le masa, pe pleoape, daca ochii sunt intunecati, cu ajutorul pensulei sau cu aplicatorul. Cele mai bune anticearcane sunt cele sub forma de baton, deoarece au o mai buna putere de acoperire. Batoanele si cremele anticearcan se aplica intotdeauna de la capatul ochiului spre nas.Astfel, pe piata produselor cosmetice exista o larga gama de produse anticearcan, in 6 variante, sub forma de:

Baton corector – ofera o acoperire completa dar nu este intotdeauna usor de integrat in machiaj. Este folosit la: ascunderea de eruptii sau decolorari si mascarea cearcanelor. Nefolosit corespunzator poate sa accentueze ridurile fine.

Corectorul la cutiuta – avand o putere mare de acoperire, acesta are o compozitie mai cremoasa decat batonul si este mult mai bun pentru zona de sub ochi. Este disponibil si intr-o varianta mai uscata, non-grasa, pentru zonele decolorate.

Corector in tub – are textura cremoasa si prezinta risc minim de a se aduna in riduri ( ideala pentru tenul matur). Poate fi amestecat cu crema sau fond de ten pentru o intindere mai usoara.

Corector in tub cu aplicator – cu o textura aproape fluida, excelent pentru uniformizarea si catifelarea tenului.

Creionul corector corecteaza micile imperfectiuni (capilare distruse, pete, defecte minore).

Corectorul compact – produs non-gras, ideal pentru acoperirea cosurilor, petelor si pigmentarilor inestetice. Textura sa uscata nu irita eruptiile.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }