QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Modelarea solicitarilor electrodinamice ale contactelor electriceModelarea solicitarilor electrodinamice ale contactelor electrice


Strictiunea liniilor de curent in zona contactelor elementare constituie cauza producerii fortelor electrodinamice de repulsie in contact, care actioneaza in sensul indepartarii pieselor de contact, una in raport cu cealalta. In regim de scurtcircuit, aceste forte au valori mari, imprimand contactelor tendinta de autodeschidere.


forta elementara de repulsie d 2 F , care se exercita asupra unui tor avand sectiunea radiala de dimensiuni infinitezimale (dr, d ) si continut in una din piesele de contact, se scrie sub forma:


Pentru forta F, de repulsie intre contacteunde i este intensitatea curentului care parcurge contactul, R a-razele

corespunzatoare pieselor de contact, respectiv contactului elementar si in care sa

considerat 10-7 H/m-valoarea permeabilitatii magnetice a vidului.Datorita fortelor electrodinamice de repulsie, forta rezultanta de apasare in contact scade incat, are loc si scaderea valorilor razei a; aceasta conduce la cresterea in continuare a fortei de repulsie, in cele din urma ajungandu-se fie la topirea si sudarea contactului, fie la autodeschiderea acestuia.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }