QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente constructii

Metoda ampermetrului si voltmetruluiMetoda ampermetrului si voltmetrului


Deoarece se folosesc doua aparate de masurat se pune problema pozitionarii lor reciproce existand doua variante: varianta aval si varianta amonte.Masurarea rezistentei cu montajul aval (a) si montajul amonte (b)


Daca se aplica relatia aproximativa de calcul:

unde U, I sunt indicatiile voltmetrului respectiv ampermetrului, atunci se comite o eroare sistematica de metoda. Notand cu RA si cu RV rezistentele interioare ale ampermetrului respectiv voltmetrului, atunci relatia exacta de calcul a rezistentei masurate este:

a) pentru montajul aval


Eroarea sistematica de metoda comisa in acest caz este:


Pentru ca eroarea de masurare sa fie cat mai mica, rezistenta masurata trebuie sa fie mult mai mica decat rezistenta voltmetrului si deci montajul aval este folosit pentru masurarea rezistentelor mici.

b) pentru montajul amonte


iar eroarea sistematica comisa:


Pentru ca eroarea de masurare sa fie cat mai mica, rezistenta masurata trebuie sa fie mult mai mare decat rezistenta ampermetrului si deci montajul amonte este folosit pentru masurarea rezistentelor mari.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }