QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Masurarea curentului

Masurarea curentului

Intensitatea curentului este o marime fizica fundamentala a sistemului SI fiind definite ca drept cantitatea de electricitate ce trece in unitatea de timp printr-o sectiune a unui circuit.Unitatea de masura este amperul,avand simbolul A.Intensitatea curentului electric se masoara prin citire directa ,cu aparate indicatoare numite ampermetre.

Realizarea circuitului-format dintr-o baterie,un bec si un ampermetru ca cel prezentat in figura de mai jos:

Cea mai utilizata metoda de masurare a curentului consta in intreruperea circuitului si introducerea unui ampermetru in serie cu circuitul. In acest fel toti electronii ce trec prin circuit, vor trebui sa treaca si prin ampermetru. Deoarece masurarea curentului in acest fel necesita introducerea aparatului de masura in circuit, acest tip de masurare este mai dificila decat masurarea tensiunii sau a rezistentei.Unele multimetre digitale, precum cel din figura, sunt prevazute cu un conector curent pentru masurarea curentului. Introduceti sonda rosie in acest conector, marcat cu "A".

In mod ideal, la bornele unui ampermetrului introdus in serie intr-un circuit, nu va exista cadere de tensiune. Cu alte cuvinte, acesta se comporta precum un fir conductor, prezentand o rezistenta foarte mica de la un capat la celalalt. Prin urmare, un ampermetru se va comporta precum un scurt-circuit daca este conectat in curent cu o sursa substantiala de tensiune. Nu incercati totusi sa faceti acest lucru. Curentul foarte mare rezultat poate duce la distrugerea aparatului:Ampermetrele sunt de obicei protejate impotriva unor astfel de curent prin intermediul unei sigurante fuzibile localizate in interiorul carcasei. Incercati insa sa evitati astfel de curent.

Puteti verifica starea sigurantei fuzibile interne a multimetrului trecand pe "Ω" (masurare rezistente), si masurand continuitatea intre cele doua sonde (si prin siguranta fuzibila), astfel:

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }