QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Logica de comandǎ

Logica de comandǎ
Se foloseste un numarator sincron cu 5 si un bistabil de tip D.

Matricea V-K a numaratorului cu 5 este:


Bistabilul D va avea ca intrare de clock semnalul caruia dorim sa-i determinam frecventa. La iesire se obtine 1 logic deoarece intrarea D a bistabilului este conectata la 1 logic.

De la iesirea Q a bistabilului intram intr-o poarta Sl care are ca cealalta intrare frecventa de la oscilator.

Starile sunt in 1 logic si rezulta ca va trebui sa alimentam cu tact numaratorul logicii de comanda care va incepe sa numere starile prezentate in tabel.

Cand iesirea a numaratorului se afla in 1 logic semnalul este transmis la intrarea de clock a blocurilor de memorie care incarca datele de la intrare in celule. Reiese faptul ca iesirea reprezinta de fapt LOAD pentru memorie.Pentru starile urmatoare cand este in 1 logic are loc resetarea numaratoarelor frecventmetrului, dar si resetarea celulei de tip D din logica de comanda. Astfel blocul opreste ciclul de masurare.

In concluzie este RESET-ul pentru numaratoare.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }