QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Interpretarea fizica a notiunii de potential

Interpretarea fizica a notiunii de potentialConceptul potential a fost indus in fizica de Isac Newton pentru explicarea atractiei dintre corpurile ceresti. Functia potential este introdusa in matematica de Gauss, in 1840, relativ la suprafetele echipotentiale.

Interpretarea fizica a potentialului electric: potentialul electric intr-un punct oarecare P din campul electrostatic reprezinta lucrul mecanic efectuat pentru a deplasa un corp punctiform de sarcina , intre punctul (situat la distanta de domeniul de camp analizat, de obicei - pe pamant) si punctul curent P din camp, impotriva fortei campului, (vezi semnul minus):
Demonstratie

Lucrul mecanic cheltuit pentru a efectua o astfel de deplasare este dat de relatia:


Lucrul mecanic este luat cu sensul minus, deoarece se considera ca acesta este efectuat in sens opus fortei campului ( ), in care are loc experienta. Din expresia lucrului mecanic se obtine expresia potentialului:

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }