QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Inductia electromagnetica

Inductia electromagnetica

Inductia electromagnetica este inversul fenomenului de electromagnetism. In exemplul precedent am produs un curent magnetic cu ajutorul unei tensiuni electrice. In exemplul de fata, vom curent aceasta situatie, si vom produce un curent electric cu ajutorul unui curent magnetic. Exista totusi, o diferenta importanta: in cazul electromagnetismului, campul magneti


c este produs de un curent constant (curent continuu). Inductia electromagnetica necesita o deplasare a magnetului sau a bobinei pentru a produce o tensiune (curent alternativ).

Conectand multimetrul la capetele infasurarii se selecteaza cea mai sensibila scala de current continuu disponibil.Se deplaseaza magnetul permanent inspre electromagnet si inapoi observand polaritatea si valoarea tensiunii induse.

Daca se foloseste un multimetru analogic se utilizeaza conductori de legatura(prelungire) pentru a pozitiona aparatul de masura cat mai departe de bobina. Campul magnetic generat de magnetul permanent poate afecta buna functionare a aparatului si poate indica citiri gresite. Multimetrele digitale nu sunt afectate de campurile magnetice.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }