QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Debitmetrul electromagnetic

DEBITMETRUL ELECTROMAGNETIC


Se bazeaza pe lege inductiei electromagnetice.Intr-un conductor care se misca cu viteza v intr-un camp magnetic uniform de inductanta B se induce intre doua puncte aflate la o distanta D,pe o directie perpendiculara pe planul format de directia vitezei si directia campului o tensiune electromotoare e a carei marime este :

e= B∙D∙v


In acest caz fluidul joaca rolul conductorului in care se induce tensiunea e.Fluidul curge cu viteza v intr-un tub de diametru D pe peretii caruia sunt fixati 2 electrozi metalici perpendiculari pe directia de curgere a fluidului.Electrozii sunt dispusi diametral pe tub si intre ei se induce o tensiune electromotoare

Q= A∙v = (π∙D2)e = π∙D ∙ e = t∙e

4 BD 4BDebitmetrul electromagnetic se utilizeaza de regula acolo unde celelalte tipuri de debitmetre nu pot fi folosite (spre exemplu fluide cu salinitate ridicata care deterioreaza rapid piesele in miscare).


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }