QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate comunicare

Interviul (etapa de dupa CV)
Interviul (etapa de dupa CV) 


CV-ul tau a avut succes. Ai trecut cu brio primul obstacol in obtinerea unui loc de munca. In acest moment ai obtinut o invitatie pentru interviul de prezentare. Acest lucru nu inseamna ca ai obtinut deja postul respectiv, dar te afli printre candidatii selectionati pentru interviu avand astfel o sansa concreta in obtinerea postului respectiv.


Faptul ca o societate este interesata sa iti acorde un interviu iti creeaza o mare satisfactie, de altfel, binemeritata. Ai reusit, pe baza capacitatilor tale si a modului in care ti-ai facut reclama, acolo unde probabil alti candidati au fost respinsi. Ai depasit, deci, primul obstacol fiind in continuare in lupta pentru postul respectiv. Asta inseamna ca de acum inainte armele tale trebuie sa fie si mai sofisticate, si mai bine competente, iar cunostintele tale in domeniu trebuie sa fie foarte bogate.


Imediat ce satisfactia initiala s-a risipit, trebuie sa iti concentrezi toata atentia asupra unui obiectiv, care este urmarit si de ceilalti candidati. A trecut asteptarea, ingrijorarile s-au diminuat dar au crescut emotiile. Fi constient ca este probabil ca viitorul tau sa se decida la acest interviu, dar nu intra in panica. Cum va fi? Oare ce ma intreaba? si multe alte asemenea intrebari nu-si vor gasi raspuns daca nu incepi sa te pregatesti temeinic pentru interviul de prezentare. Aceasta prezentare trebuie sa fie orientata catre tinte precise, ca sa te simti stapan pe situatie.


Ai castigat runda hartiilor, pe care le-ai pregatit in liniste acasa. Ceea ce va urma este 'pe viu', vei fi fata in fata cu intervievatorul si cu aliatii acestuia. Acum este nevoie de un efort mai mare si de mai multa seriozitate. si in aceasta situatie materialul informativ este necesar pentru a sti cum sa te prezinti, cum trebuie sa raspunzi la anumite intrebari, etc. astfel incat nimic sa nu te ia pe nepregatite. Cunoscand bine mediul nu vei mai avea teama de necunoscut.


Fi pregatit sufleteste si fi convins ca, din moment ce esti invitat la interviu, inseamna ca CV-ul a fost convingator si ca deja esti apreciat. Ceea ce este foarte important este sa confirmi aceasta prima impresie favorabila. Gandeste-te ca nici angajatorul nu are o sarcina usoara. El se afla in fata unei probleme de angajare, cu efecte pe termen lung pentru firma. Practic nu sunteti adversari sau dusmani ci este posibil ca in curand sa fiti colegi.


Chiar daca nu esti sigur pe sansele tale de a obtine postul respectiv, intotdeauna este bine sa te prezinti la un interviu. Cu siguranta experienta va fi utila, vei invata ceva nou in ceea ce priveste tehnica interviului. Chiar mai mult calitatile si capacitatile tale il pot impresiona pe intervievator, care ar fi posibil sa-ti ofere un alt post in societatea respectiva, sau sa iti recomande posturi similare la alte firme, despre care el are cunostinta ca sunt vacante la momentul respectiv.


Sa fi informat, sa cauti raspunsuri la intrebari, sfaturi si exemple concrete referitoare la cele mai diverse situatii, sa sti cum sa te prezinti pentru un interviu, cum sa iti evaluezi sansele de reusita, cum sa eviti capcanele unui interviu, deci sa sti totul despre secretele reusitei la un interviu este calea unui succes sigur. O data ce esti pregatit in domeniu interviul devine mult mai usor. Retine toate aceste aspecte, mergi la interviu si da tot ce e mai bun in tine.


Succesul nu va intarzia sa apara. Noi iti vom tine pumnii stransi.


loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:loading...


Cauta referat