QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente comunicare

Continutul activitatii de conducere a resurselor umaneContinutul activitatii de conducere a resurselor umane


Conducerea resurselor umane ca functie specializata a managementului este responsabila de desfasurarea a trei mari categorii de activitati :

activitati strategice ;

activitati de consultanta ;

activitati operationale.

Activitatile strategice au un pronuntat caracter creativ si constau in formularea, propunerea si obtinerea aprobarii pentru politicile si strategiile de personal al organizatiei, precum si intelegerea si anticiparea consecintelor schimbarilor. Aceste activitati revin directorului de resurse umane.Activitatile de consultanta au rolul de a acorda asistenta, in cadrul organizatiei, celorlalti manageri in rezolvarea problemelor legate de personal. Consultantii pot oferi informatii cu privire la planificarea necesarului fortei de munca, pot furniza aprecieri referitoare la impactul asupra organizatiei al unor modificari in legea salarizarii, pot oferi sugestii cu privire la dezvoltarea conducerii, la antrenarea si motivarea angajatilor.

Activitatile operationale revin administratorului de personal, care se ocupa de aspecte de rutina, fiind insarcinati cu gestionarea detaliilor activitatii de conducere a resurselor umane, elaborarea fiselor de post, inregistrarea personalului, elaborarea procedurilor privind disciplina.

Unele activitati de conducere a resurselor umane vizeaza toate cele trei tipuri de specialisti in domeniul personalului.

Un exemplu este recrutarea personalului care trebuie sa se faca in conformitate cu politica firmei in acest sens, si pot aparea diferente in functie de compartimentul vizat. Pentru organizarea recrutarii se intreprind actiuni precum : anunturile de recrutare, organizarea de interviuri.[1]

Principalele zone asociate cu managementul resurselor umane sunt :

    Relatiile management - sindicate si negociere ;

    Instruire - dezvoltare; identificarea necesarului de instruire si propunerea de solutii de instruire ;

    Analiza posturilor - sarcini, relatii de subordonare; rezultate asteptate, criterii de masurare a performantei si standarde de performanta ;

    Managementul recompenselor - evaluarea posturilor ;

    Planificarea resurselor umane si acoperirea nevoilor prin recrutarea si selectia de personal ;

    Managementul carierei, inclusiv evaluarea performantelor ;

    Activitati de consultanta ;

    Relatii de munca : proceduri disciplinare si coercitive ;

    Politica : definirea si implementarea politicilor cu ajutorul carora activitatile mentionate mai sus sunt puse in practica.

Conducerea resurselor umane - Coord. R.Emilian, Ed.Expert, Bucuresti 1999, pg. 215

Conducerea resurselor umane - Coord. R.Emilian, Ed.Expert, Bucuresti 1999, pg. 216

Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }