QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate comunicare

Comunicarea in procesul decizional

Comunicarea in procesul decizional


Procesul de luare a deciziei publice poate fi simplu. El este liniar in sensul ca in momentul luarii deciziei este precedat de pregatirea si urma de aplicare a deciziei. El este construit de o competenta, de un actor, a carui finalitate este aproape clara, daca nu de catre un actor colectiv al carui sistem de reglare interna este stabil .
In cursul acestei desfasurari, rolul comunicativ nu este modest decat in aparenta. Ea contribuie la sporirea cantitatii de informatie necesara instrumentarii dosarului si pregatirii mai bune a judecatii, la ajustarea in maniera interna a criteriilor celui care decide. In sfarsit face public rezultatul, cu exigentele si cu pedagogia necesara unui mesaj dens si specializat.

Comentariul privind o decizie tinde cel mai adesea sa rationalizeze realitatea pentru a simplifica faptele. Referire la modelul national al procesului legal are, pentru opinia publica, virtutea ca da siguranta legitimitatii. Este flatata astfel iluzia libertatii actorului. Este afirmata a posteori o vointa care nu a aparut decat pe parcursul procesului de decizie .

Comunicarea contribuie la „dramatizarea” timpilor forte ai procesului decizional prin simboluri (semnatura de acord, punerea primei pietre, strangerea mainilor, taierea panglicii). Ea raspunde asteptarii rationalitatii, iar prin aceste productii simbolice intareste identitatea institutiilor care participa la decizii.


Idem, p. 112

Idem, p.116

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }