QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate chimie

Masuri de s.s.m. prevenirea si stingerea incendiilor la prelucrarea acidului acetic.
MASURI DE S.S.M. PREVENIREA SI STINGEREA INCENDIILOR LA PRELUCRAREA ACIDULUI ACETIC.


Acidul acetic concentrat este coroziv si de aceea trebuie manipulat cu precautie, deoarece poate provoca arsuri cutanate, leziuni oculare permanente si iritarea mucoaselor. E posibil ca aceste arsuri sau flictene sa nu apara decat la cateva ore dupa expunere.

Manusile de latex nu ofera protectie; se recomanda purtarea unor manusi rezistente ca cele facute din cauciuc nitril. Acidul acetic concentrat se aprinde cu dificultate in conditii de laborator.
Capata risc de incendiu atunci cand temperatura ambientala depaseste 39 C, moment din care poate forma un amestec explozibil cu aerul peste aceasta temperatura (limita exploziva: 5,4 %16 %).

Riscurile determinate de solutiile de acid acetic depind de concentratie. Tabelul de mai jos reda clasificarea UE pentru solutiile de acid acetic:

Simbol de securitate


Concentratie
in procente de masa

Molaritate

Clasificare

Fraze de risc


1,674,16 mol/l

Iritant (Xi)

R36/38: Irita ochii si pielea
4,1614,99 mol/l

Coroziv (C)

R34: Produce arsuri

>90 %

>14,99 mol/l

Coroziv (C)

R10: Inflamabil
R35: Produce arsuri grave

Solutiile cu peste 25 % acid acetic sunt manuite sub hota datorita vaporilor caustici si corozivi. Acidul acetic diluat sub forma de otet e inofensiv. Totusi, ingestia unor solutii mai concentrate pune in pericol viata oamenilor sau a animalelor. Acest lucru poate provoca leziuni severe la nivelul sistemului digestiv si modificarea aciditatii sangelui, potential letala.

Din cauza incompatibilitatilor, se recomanda pastrarea acidului acetic departe de acid cromic, etilen-glicol, acid azotic, acid percloric, permanganati, peroxizi si hidroxizi.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }