QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente chimie

Coroziunea metalelorCu fosforul reactioneaza 600C, cu formarea fosfuriiAIP foarte higroscopica, folosita ptr. formarea unor substate substante.


ARGINTUL-incepe sa se oxideze in prezenta urmelor de ozon sau la incalzire la peste200C.
AURUL-in solutii apoase cu clor si mai ales cu ionul CN- ,este atacat, mai ales in prezenta oxigenul din are.
BERILIUL-in combinatii gradul de oxidare (valeta) este +2.
Oxidarea lui mai intensa are loc abia la 800C.Oxidarea intensa a beriliului pulbere are loc la temperaturi mult mai joase.

CADMIUL-la temperatura obisnuita ,in aer curat este stabilit.In aer umed se acopera cu un strat protector de CdO care impiedica oxidarea in adancime.COBALTUL-cu oxigenul incepe sa interactioneze la peste 250, cu formare pana la 850C de amestec de oxizi format din CoO verde , la inerior, puternic aderent la metalul de baza si Co3O4.

CUPRUL-este un metal putin activ.La temperatura obisnuita nu reactioneaza cu aerul uscat sau umed.Aerul umed ce contine CO2 acopera cuprul cu in srtat de carbonat bazic(cocleala).Cuprul incalzit la peste 185C se acopera cu oxid cupuros care la temperaturi inalte (>1000C) se transforma in oxid cupric.

Fierul-rezista la coroziune in functie de puritatea lui.Fierul de inalta puritate se distinge in functie de rezistenta la coroziune.Rezistenta la coroziune in atmosfera si solutii neutre a fierului creste, de asemenea pri alere in special cu proportii mici de cupru.Cu oxigenul, fierul formeaza oxizii:FeO,Fe2O3 si Fe2O4.
MAGNEZIUL-in aer liber uscat,la temperatura obisnuita , magneziul se acopera cu un strat subtire de oxid de magneziu ce il protejeaza de oxidare in adancime.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }