QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.

AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

Spermatogeneza - mecanisme, particularitati, accidenteSpermatogeneza - mecanisme, particularitati, accidente


Spermatogeneza (Meioza la barbati) - acest proces debuteaza in perioada pubertatii prin influenta hormonilor gonadotropi hipofizari. Din acest moment procesul meiotic se desfasoara continuu. Potential, el se produce intr-o perioada lunga de timp (pana la 70 de ani si chiar mai mult).

Celulele germinale (spermatogonii) din tubii seminiferi ai testiculului se divid mai intai meiotic, rezultand spermatocitele primare. Acestea, dupa prima diviziune meiotica formeaza doua spermatocite secundare cu nr. injumatatit de crs. (23 crs.). Prin meioza secundara a fiecarui spermatocit rezulta de asemenea celule haploide care se numesc spermatide. Acestea se transforma in spermatozoizi, adica gametii masculini maturi, apti pt. fecundare.

Spermatogenia va produce deci - prin cele doua diviziuni meiotice - 4 spermatozoizi. O populatie de spermatozoizi se formeazade regula in 61 de zile, fiecare etapa a procesului fiind parcursa in cca. 16 zile. Deosebirea dintre spermatozoizi este determinata de continutul cromosomic al acestora (x sau y).

La finalul gametogenezei apar doua tipuri de gameti masculini, in proportii egale, dar diferentiati genetic : 50% sunt spermatozoizi de sex x si 50% de sex y. Participarea lor in procesul fecundarii va stabili diferentiat configuratia cromosomiala a zigotului.

Meioza la barbat este un proces intens deoarece asigura formarea unui nr. imens de celule gametice.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }