QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente biologie

Sistemul locomotor2. Coxartroza - cauzele afectiunii sunt conditii predispozante locale (malformatiile soldului, subluxatiile, coxa plana). Simptomele de inceput sunt durerea la mers si jena functionala.
Tratamentul consta in repaus, menajarea articulatiilor si bolnavii pot beneficia de aspirina, vitamina D, calciu, iod, sulf, infiltratii cu novocaina si hidrocortizon precum si de fizioterapie (ultrascurte, microunde, ultrasunete, bai de lumina). Pot fi de folos impachetarile cu parafina, namol, bai de nisip.
Tratamentul ortopedic si chirurgical are indicatii acolo unde se semnaleaza o impotenta functionala progresiva.3. Spondiloza - dupa segmentul afectat al coloanei vertebrale poate fi cervicala, dorsala sau lombara. Caracteristica ei e modificarea anatomica a vertebrelor cu aparitia unor excrescente osoase denumite osteofiti, care au forma unor ciocuri de papagal. Suferintele apar atunci cand boala provoaca tulburari sau reduceri ale functiei coloanei. Durerile iradiaza pe traiectul nervilor radiculari, care ies din maduva spinarii. La coloana cervicala durerile vor iradia spre umeri si membrul superior, la torace, durerile pot lua forma nevralgiilor intercostale, iar la lombe pe cea a nevralgiilor lombare, sacrate si mai ales sciatice.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }