QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

Reptilele si amfibieniiIn jungla traiesc sute de specii de reptile si amfibieni. Ele traiesc pe pamant , in copaci , in ape si in apropierealor , chiar si in interorul plantelor. Reptilele sunt animale cu solzi cum ar fi : crocodilii , serpii si sopirlele , care vietuiesc mai ales , pe pamant. Amfibienii ca broastele si broastele raioase , pot trai si in apa si pe uscat.
Serpii
Serpii traiescc in copaci si pe pamant . Unii dintre ei isi ucid prada cu ajutorul otravii . Otrava vine prin dintii foarte ascutiti , numiti colti. Toti serpii sunt in stare sa-si dilate gurile enorm pentru a inghiti prada . Daca prada este mere stomacul se dilata intr-atat incat sa o incapa.Cand mananca unii serpi isi imping tubul prin care res-
pira in partea din fata a gurii .
Falca superioara si falca inferioara se pot departa una de alta atat de mult , incat serpi pot inghiti o prada foarte ma-re (caiman) .
Sarpele cap-de-caine are o coada cu care se poate agata.
Se foloseste de ea pentru a se atarna de ramuri si a prinde pasarile care trec pe dinainte.
Serpii repereaza mirosurile diferitelor animale si se conduc dupa ele pentru a gasi hrana sau pentru a se impere-chea (exemplu:vipera).
Serpii anaconda traiesc in apropierea raurilor. Se numara printre cei mai mari serpi din lume. Ajung pana la
12 metri lungime ca si alti serpi mari (boa). Ucid incolacindu-se in jurul prazii pana o sufoca. Ucid si mananca si caimani.
Clasificarea serpilor
Serpii sau ophidienii , isi schimba pielea o singura da-ta. Ochii lor nu au ploape si sunt surzi , caci nu au timpane.
1/3
Totusi , reusesc sa capteze sunetele inalte si vibratiile , datorita unui os mic al capului , astfel isi simt prada. Falca fixata suplu de craniu , se deschide foarte larg , ceea ce le permite sa inghita (fara sa mestece ) animalele mai mari decat ei. Primii serpi au aparut acum 130 milioane de ani , aveau 4 picioare si 2 plamani. Astazi se cunosc 3000 de specii impartite in grupe :
serpi primitivi care si-au pastrat cei 2 plamani si al caror schelet pastreaza reminiscentele picioarelor stamosilor lor.
serpi evoluati care nu au decat un singur plaman si nu pastreaza urme de picioare.
Serpi primitivi : pitonul si sarpele boa
Pitonul si sarpele boa , serpi primitivi reprezentativi , au numerose puncte comune. Traiesc in copaci si , in cadere isi sufoca prada infasurandu-se in jurul trupului acesteia. In schimb pitonii sunt singuri serpi care au o pereche de picioare minuscule (2 centimetrii la un piton de 4 metrii lugime) in partea posterioara a trupului si traiesc numai in Africa in timp ce serpii boa sunt raspanditi in intreaga lume.


Cel mai cunoscut dintre acestia anaconda , se intalneste in bazinul Amazonului in America de Sud.
Naparci si serpi veninosi
Naparcile , care sunt veninoase si serpii veninosi (vipera , sarpele-cu-clopotei , cobra) au dintii special scobiti si legati de o glanda veninoasa. Acestia sunt specii de serpi evoluati.
Naparcile se hranesc in special cu rozatoare. Sarpele-de-casa (cu o lungime de 2 metri) , intalnit in intreaga lume cu exceptia Americii , traieste inmediu umed , poate inota si prinde broaste si pesti.
Viperele se intalnesc in Europa , Asia si Africa. Cele mai obisnuite sunt vipera peliada (pelias) si vipera aspida (aspis). Sarpele-cu-clopotei traieste in America , mai ale in re-
2/3
giunile desertice.Un organ sensibil , situat pe crestetul capului , ii permite sa simta prada fara sa o vada , dupa caldura pe care o emite. Clopotelul sau este format din inele cornoase , care vi-breaza atunci cand isi agita coada , dand astfel semnalul de atac.
Cobrele , ca si redutabila cobra asiatica si noja sau sarpele-cu-ochelari , traiesc in numar mare in Asia si Africa.
Sunt cei mai periculosi serpi veninosi.
Amfibieni
Depunerea oualor
Cele mai multe broaste si broaste raioase depun ouale in apa sau in apropierea apei , dupa care le parasesc.Ouale eclozeaza in mormoloci care treptat , ajung broaste sau broaste raioase.
Sunt totusi cazuri in care adultii se ingrijesc de oua si de descendenti:
-masculi de broasca Darwin tin ouale in pungile vocale. ouale eclozeaza si broastele sar afara cand au crescut.
-masculi de broasca fara limba din Surinam depun ouale in gropitele de pe spatele femelei , de unde eclozeaza direct in broasca.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }