QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente biologie

Hormonii produsi de glandeAceste substante ,denumite hormoni,au insusirea de a actiona chiar in cantitati foarte mici asupra diverselor functii ale organismului .Absenta unor hormoni sau cantitatea lor insuficienta in organism cat si cantitatea lor exagerata ,se pot reflecta dezastros asupra sanatati.
2.Actiunea diversilor hormoni
Hormonii produsi de glandele cu secretie interna asigura schimbul nurmal de substante.Daca la un animal se extirpa pe cale chirur- gicala glandele suprarenale sau paratiroide,el moare curand. Rezulta ca fara prezenta in organism a acestor hormoni produsi de glandele extirpate organismul nu poate exista.


Glandele cu secretie interna produc hormoni care asigura
cresterea normala a scheletului, cresterea si dezvoltarea normala a intregului organism.Experientele pe animalele tinere in plina dez-
voltare au aratat ca dupa indepartarea glandei tiroide sau a hipofizei animalele prezinta o intarziere in crestere .Este suficient insa sa se transplanteze animalelor operate glanda extirpata,ca animalele sa inceapa sa creasca normal.Se intalnesc uneori oameni de talie foarte mica sau,din contra foarte mare .Talia pitica sau giganta este de obicei legate de o tulburare a activitatii normale a glsndelor de secretie interna in copilarie.
Unele glande poseda,atat o secretie interna cat si o secretie etena.
Drept exemplu poate servi pancreasul .Unele celule ale
acestei glande produc sucul pancreatic,care se elimina prin canalul excretor in intestin si contribuie la digerarea alimentelor. Aceasta reprezinta secretia externa.Dar in pancreas exista si asemenea ,,insule"de celule cu secretie interna ,care produc un hormon special insulina care este absorbita de sange.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }