QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

Adolescenta

Desi cuvintele adolescenta si pubertate au intelesuri diferite oamenii le folosesc, de obicei, ca sinonime. Pubertatea sau adolescenta este o perioada de tranzitie - cand un baiat sau o fata nu mai este un copil, dar nu este nici adult inca.
Fetele, de obicei, incep pubertatea la 9-11 ani. Baietii, de obicei, o incep un an mai tarziu, pe la 10-12 ani. Pentru majoritatea copiilor, pubertatea tine cativa ani. Acest interval le da ragaz sa se obisnuiasca cu noile corpuri adulte.
Multitudinea de schimbari care au loc in corpurile noastre in timpul pubertatii sunt cauzate de hormoni. Hormonii sunt chimicale produse in multe parti ale corpurilor noastre. Acestia calatoresc prin sistemul circulator al corpului (prin sange) din locul unde sunt produsi pana acolo unde actioneaza.Cuvantul hormon este de origine greaca, unde insemna a pune in miscare.
Exista multe tipuri de hormoni in corpul nostru.
In timpul pubertatii, creierul incepe sa produca anumiti hormoni. Acesti hormoni trimit un mesaj organelor sexuale - testiculele baiatului si ovarele fetei - care le spune sa incepa sa functioneze, sa produca hormoni sexuali.
Schimbarile la baieti

Corpul tau trece prin schimbari importante, cand incepe sa produca hormonii care iti controleaza cresterea si sistemul reproducator. Primul semn vizibil al pubertatii este cresterea sanilor, la fete. Hormonii feminini stimuleaza cresterea grasimii si pe alte parti ale corpului tau: pe coapse, pe fese, etc. Inauntrul corpului tau sistemul reproducator incepe sa se maturizeze. La un moment dat, in timpul acestui proces, vei incepe sa ai ciclu. Odata cu aceasta, chiar daca ciclul este neregulat, poti ramane insarcinata.Din baiat in barbat
Schimbarile care marcheaza dezvoltarea fizica a unui baiat intr-un barbat matur, unul care este capabil de reproducere, apar din jurul varstei de 14 ani si se completeaza intre varstele de 14-18 ani.Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }