QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

Istoria clonariiAcum cateva mii de ani primii oameni de stiinta au inceput sa puna intrebari despre fiziologia vietii, de exemplu „cum sunt creati copii?”
Era in jurul anului 350 i.Hr. in Grecia Antica cand Aristotel a incercat sa raspunda la aceste intrebari. El a spart cateva oua de gaina pentru a observa anatomia interiorului. El a ajuns la concluzia corecta ca acea parte minuscula a oului se va dezvolta in cele din urma in ceva mult mai mare. Din nefericire nu toti din antichitate au aderat la aceasta concluzie.
Roman Secena anunta ca spermatozoidul pornea cu cate un om intreg in el. Asta insemna ca celulele nu trebuiau sa se combine pentru a crea organele si pilozitatile deoarece ele existau deja. Dintr-un motiv straniu, toti credeau in teoria lui Secena, chiar daca era o teorie gresita.In 1609, primele microscoape erau inventate iar oamenii de stiinta puteau observa celulele, nucleele si modul in care celulele se divid singure in reproducere.
Totusi ideea lui Secena a fost considerata ca valida pana spre sfarsitul sec. XIX cand oamenii de stiinta au descoperit ca un singur ou fertilizat se dezvolta intr-un organism viu complet format din milioane si milioane de celule. Aceste cunostinte au ridicat si mai multe intrebari: „cum le cresc copiilor nasurile?”, „dece seamana progeniturile unui organism viu seamana cu parintii?”, „de unde stie oul in ce sa creasca?”
Singurele raspunsuri pe care le-au dat oamenii de stiinta a fost tehnica camuflajului si asimilarea sangelui. Din nefericire adevaratele raspunsuri erau mult mai mici si de partea moleculara a lucrurilor, lucruri pe care oamenii de stiinta nu le cunosteau inca.


Inceputul secolului al XIX-lea

In 1859, in Anglia, Charles Darwin a publicat una dintre cele mai faimoase carti scrise vreodata: „Originea Speciilor din punctul de vedere al Selectiei Naturale”. Inainte de Darwin marea majoritate a oamenilor credea ca Dumnezeu este creatorul tuturor creaturilor vii de pe planeta. Din pacate Darwin a avut o vedere prea stiintifica asupra vietii.


La un moment dat el a descoperit oase de animale disparute de mult si a observat similitudinea estica cu cele ale animalelor existente in ziua de astazi. Darwin a fost primul care a initiai teoria evolutionista. Chiar si cu dovezi oamenii au gasit foarte greu de crezut ca oamenii au evoluat din maimute.
Din cauza acestor idei si a cercetarilor sale, oamenii de stiinta nu au putut ajunge la concluzia ca viata pe Pamant a pornit de la o simpla bacterie care a evoluat in organisme complexe.
Dar Darwin nu si-a dat seama de ce copii sunt atat de similari parintilor din punct de vedere estetic si anatomic. Singura lui ipoteza a fost aceea ca, descendentii seamana cu parintii din cauza faptului ca sangele este amestecat. Darwin nu a fost tocmai corect si exact in descoperirea misterului genelor, acidului dezoxiribonucleic (ADN) si proteinelor.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }