QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

Proprietatile nervilorProprietatile nervilor


Nervii sunt prelungiri dendritice sau axonice ale neuronilor numite fibre nervoase, care prin alaturare (juxtapunere) formeaza un fascicul nervos ce este acoperit la exterior de teaca conjunctiva Schwann sau teaca de mielina.

PROPRIETATILE NERVILOR
Excitabilitatea este capacitatea nervului de a genera influx nervos (potential de actiune) la actiunea unui stimul care poate fi liminal {de prag) sau supraliminal.

Fiecare nerv are un anumit prag de excitabilitate. Nervul raspunde la stimulul liminal si la stimulul supraliminal prin potential de actiune (influx nervos) de aceeasi putere dar nu raspunde la nici un excitant subliminal „legea tot sau nimic'.

Excitabilitatea nervului se modifica in functie de starea sa functionala. Astfel nervul poate fi:

excitabil, in cursul starii de repaus, cu excitanti liminali si supraliminali;

inexcitabili, imediat dupa trecerea undei de negativare (influxul nervos), stare ce se manifesta ca o perioada refractara absoluta cu o durata de 2-3 milisecunde;

hipoexcitabil (excitabil numai cu stimuli supraliminali intensi) in cursul perioadei imediat urmatoare celei de inexcitabilitate, stare numita perioada refractara relativa, care dureaza 10-20 milisecunde;

supraexcitabil in urmatorul interval de 30 milisecunde numita si perioada de exaltare.Labilitatea reprezinta numarul de stimuli electrici la care nervul raspunde prin cate un potential de actiune .

Conductibilitatea este capacitatea nervului de a propaga influxul nervos prin structura lui de la un segment activ al sau, la altul vecin, inactiv. Potentialul de actiune aparut intr-un punct al fibrei nervoase constituie excitant pentru segmentul vecin.

Deplasarea sarcinilor pozitive spre cele negative se realizeaza la suprafata nervului din segmentul neexcitat spre zona vecina excitata, iar in interioail nervului, de la zona excitata spre cea vecina aflata inca in repaus. Astfel se formeaza curenti circulari de tip Hermann care au ca efect autodeplasarea zonei excitate in lungul nervului ca o unda de inversare de potential (numita si unda de negativarte).

Infatigabilitatea proprietatea nervului de a nu obosi deoarece metabolismul in fibra nervoasa este foarte redus, comparativ cu alte componente ale sistemului nervos.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }