QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente biologie

Homeopatie
   Plecand de la realitatea ca Homeopatia este o  METODA TERAPEUTICA si NU o MEDICINA HOMEOPATA, medicul homeopat este in primul rand medic - format in sistemul medical firesc de invatamant, cu grade de specialitate castigate prin concursuri si examene, care, suplimentar studiilor sale de medicina, a decis sa-si completeze sistemul terapeutic prin cunoasterea  homeopatiei. Astfel medicul va putea alege cea mai buna metoda terapeutica, cea adecvata, pentru pacientul sau, pentru redarea sanatatii sale.
    Homeopatia se adreseaza tuturor varstelor, de la sugari la varstnici.
    Homeopatia are o plaja de aplicare foarte larga. Asa cum terapia alopata (care foloseste medicamentele uzuale din farmacii) se adreseaza in general tuturor afectiunilor, bolilor sau disfunctiilor, asa si Homeopatia se adreseaza tuturor problemelor de sanatate ale pacientilor. Evident, ca si celelalte modalitati terapeutice (alopatia, fitoterapia, apiterapia, dietoterapia, kinetoterapia, acupunctura, chirurgia etc.), si Homeopatia are limitele ei din punct de vedere al posibilitatilor curative totale.AMANUNTE
Medicamentele homeopatice - numite in mod curent REMEDII, sunt de origine naturala 100% = vegetale, minerale sau animale. Substanta baza numita tinctura mama este supusa unor procedee indelungi si minutioase de purificare, diluare  si ambalare. Gradul de dilutie este inscris pe eticheta remediului si poate fi o dilutie zecimala = 1/10 (D 1, D 2 ) sau centezimala =  1/100 (CH 5, CH 7 ). Cu utilizare mai restransa, dar din ce in ce mai utilizata, se pot gasi si dilutii de 1/1000 (L1, L2 ) si  de 1/10.000 (M 1, M2 ). Cu aceste dilutii se impregneaza apoi granulele, neutre chimic,.care reprezinta forma cea mai raspandita de prezentare a remediilor homeopate. Exista de asemenea si alte forme de prezentare cum ar fi: globule, solutii, picaturi, comprimate, unguente, alifii, etc. Controlul si verificarea calitatii acestor preparate homeopate este foarte meticulos si exact.
  Homeopatia actioneaza prin stimularea mecanismelor naturale proprii ale organismului, in functie de ceea ce se doreste a obtine. Actiunea remediilor homeopate este fie foarte rapida (1-3 ore pana la 2-3 zile), fie mai lunga, dar de durata (10-14 zile). Prin metoda homeopata se pot trata afectiuni acute, subacute si cronice. Remediile homeopate au actiune simptomatica (trateaza simptomul), etio-patogenica (trateaza cauza si mecanismul de producere a bolii), dar se poate intervenii cu succes si in tratarea terenului morbid al pacientului (sensibilitatea particulara a unui pacient pentru anumite boli).
  Remediile homeopate pot fi UNITARE (contin o singura substanta) sau COMPLEXE (contin mai multe substante = o formula complexa de substante). Remediile unitare poarta denumirea substantei continute, iar remediile complexe pot avea denumiri comerciale "fanteziste", sugestive pentru actiunea lor (GASTRODRENOR, HEPATO-DRAINOL,SEDATIV P.C.etc.). Actiunea remediilor UNITARE este complexa - ele pot actiona la mai multe niveluri si pot determina mai multe si diverse actiuni la nivelul organismului, de aceea ele nu sunt insotite de prospect. Este sarcina medicului homeopat sa le recomande tipul si dilutia de administrat. Remediile COMPLEXE au in general actiuni singulare, pe un anumit nivel, fiind suficient sa se citeasca denumirea sugestiva sau prospectul din cutie.
 
ADMINISTRARE
  Remediile homeopate unitare se gasec in general sub forma de granule sau globule. Doza pentru granule este de 10 granule (mici) odata, iar pentru globule (mari) 3 globule odata, care se lasa sa se dizolve sub limba fara a le mesteca sau inghiti. Cu 20 de minute inainte de a le lua este necesara clatirea gurii cu apa, iar dupa administrare nu se mai baga nimic in gura timp de 30 de minute.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }