QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente biologie

HORMONUL CARDIACCercetari recente au demonstrat in chip uimitor ,existenta din abundenta a NGF la soarecii masculi ,cu precadere - fapt inca si mai bizar - in glandele lor salivare.In fine , ciudatenia ciudateniilor , NGF nu este decelabil in sange in conditii normale . Dupa cum informeaza un studiu publicat in "Proceedings of the National Academy of Sciences".Rita Levi -Montalcini a avut strania idee - care s-a dovedit insa , dupa cum vom vedea ,foarte inspirata - de a stimula agresivitatea soarecilor masculi , determinandu-i sa se incaiere. Dupa incetarea ostilitatilor , surpriza nu s-a lasat asteptata , cercetatorii descoperind NGF in sange . Daca se preleva imediat sange de la soarecii belicosi si se izoleaza serumul ,celulele nervoase inoculate in serum "infloresc"aidoma plantelor (binecunoscute sub denumirea populara de "matasea broastei") pe suprafata unei balti oarecare.Cu alte cuvinte neuronii emit prelungiri in tote directiile .


Sa fie oare stresul cauza trecerii NGF in sange ? Raspunsul s-a dovedit a fi negativ .Pentru simplul motiv ca experientele au demonstrat in cazul soarecilor stresati prin socuri electrice sau prin alte asemenea delicioase cazne in numele stiintei , ca acestia nu pezinta deloc urme de NGF in circulatia lor sanguina . Numai si numai in situatia particulara cand le este stimulata agresivitatea s -a constatat acest efect.Efect, fara discutie , salutar intrucat impiedica degradarea sistemului nervos .La o adica s-ar putea spune -dar din fericire nu se spune -ca manifestarile razboinice ii fac pe soarecii masculi mai inteligenti , de vreme ce neuronii le sunt mentinuti in perfecta stare de functionare , ba , mai mult chiar,se si dezvolta!

Exista , dupa toate aparentele , o legatura directa intre glandele suprarenale -secretoare de adrenalina , substanta produsa din belsug in starile specifice comportamentului agresiv - si NGF. O alta serie de experiente a dovedit ca atunci cand soarecii masculi li se administreaza NGF direct in sange , suprarenalele isi maresc sensibil volumul.
Daca ne- ar bate gandul de a experimenta toate acestea la om ,mai ales la barbati.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }