QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

Diabet

Pancreasul, un organ dispus in apropierea stomacului, secreta un hormon numit insulina care ajuta glucoza sa patrunda in celule corpului nostru. In cazul bolii diabetice, corpul fie nu secreta suficienta insulina sau nu poate folosi insulina pe care o produce. Acest lucru determina cresterea nivelului de zahar in sange. Diabetul poate cauza complicatii serioase inclusiv boli de inima, orbire, colapsul rinichilor si amputarea extremitatilor. In Statele Unite diabetul este pe locul sapte intre afectiunile cauzatoare de moarte.
 
 HYPERLINK "https://www.bioport.ro/Bioport/" l "top" Care sunt simptomele diabetului?
Persoanele care se suspecteaza de diabet trebuie sa vada un doctor pentru un diagnostic corect. Simptomele pot fi regasite in lista de mai jos. Este posibil ca sa nu existe nici una dintre simptome.


Urinare frecventa
Sete excesiva
Pierdere inexplicabila in greutate
Foame extrema
Afectiuni ale vederii
Mancarimi sau amorteli in membre
Senzatie de oboseala permanenta
Piele uscata
Cicatrizare lenta a ranilor
Incidenta sporita a infectiilor
Greata, senzatia de voma sau durerile de stomac pot insoti aceste simptome in debutul abrupt al diabetului insulino-dependent supranumit si diabet de tipul 1.
 HYPERLINK "https://www.bioport.ro/Bioport/" l "top"   HYPERLINK "https://www.bioport.ro/Bioport/" l "top" Care sunt factorii de risc in diabet?
Descrierea urmatoarelor tipuri de diabet si cateva dintre riscurile asociate preluate de la Centru de Prevenire si Control al Imbolnavirilor din SUA, Atlanta Georgia poate fi prezentata succint dupa cum urmeaza
Tipul 1 de diabet s-ar numi diabetul insulino-dependent melitus sau diabetul cu debut juvenil. Tipul 1 de diabet se regaseste in 5% pana la 10% din cazurile de diabet diagnosticat. Factorii de risc sunt mai bine definiti pentru diabetul de tip 1 decat pentru diabetul de tip 2 dar factorii autoimuni, genetici si de mediu sunt implicati in mod determinant in aparitia acestui tip de diabet.
Diabetul de tipul 2 s-ar numi diabetul mellitus nedependent de insulina sau diabetul cu debut adult. Diabetul de tipul 2 se regaseste in 90% pana la 95% din cazurile de diabet diagnosticat. Factorii de risc pentru diabetul de tipul doi includ varsta avansata, obezitate, cazuri anterioare de diabet in familie, diabet in sarcina, intoleranta la glucoza, inactivitate fizica, rasa. Afro-americanii, hispanicii/latinoamericanii, amerindienii, si unii americani de origine asiatica au o predispozitie pentru diabetul de tipul 2.
Diabetul in sarcina se dezvolta in 2% pana la 5% dintre cazurile de sarcina dar dispare de obicei odata cu nasterea. Obezitatea este asociata cu un predispozitie pentru diabetul de tipul 2. De asemenea femeile cu diabet in sarcina au o predispozitie sporita pentru diabetul de tipul 2 odata cu trecerea timpului. Unele studii releva ca aproape 40% dintre femeile cu diabet in sarcina s-au imbolnavit in timp de diabet de tipul 2.


Alte tipuri specifice de diabet rezulta din sindromuri genetice, operatii, droguri/medicamente, malnutritie, infectii si alte afectiuni. Aceste tipuri de diabet se regasesc in 1% pana la 2% dintre cazurile de diabet diagnosticate.
 HYPERLINK "https://www.bioport.ro/Bioport/" l "top"   HYPERLINK "https://www.bioport.ro/Bioport/" l "top" Care este tratamentul pentru diabet?
Se pot aborda mai multe strategii de tratament pentru diabet sub indrumarea unei echipe medicale calificate.
Cunostiintele despre diabet, tratamentul si preventia evolueaza de la o zi la alta. Tratamentul are ca scop mentinerea, conservarea nivelului normal de glucoza in sange. Auto monitorizarea este o componenta determinata in tratarea diabetului. Tratamentul pentru diabet este personalizat si se adreseaza aspectelor medicale, psihosociale si ale stilului de viata.
Informatiile depre tratarea diferitelor forme de diabet preluate de la Centru de Prevenire si Control al Imbolnavirilor din SUA, Atlanta Georgia pot fi prezentate succint dupa cum urmeaza.
Tratamentul diabetului de tipul 1: Deficitul productiei de insulina a pancreasului face ca diabetul de tipul 1 sa fie dificil de controlat. Tratamentul necesitata un regim strict care incude de obicei o dieta calculata cu grija, activitate fizica planificata, testarea la domiciliu a nivelului de glucoza in sange si multiple injectii cu insulina zilnice.Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }