QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

CrassulaCRASSULA


CRASSULA - este o planta destinata in special apartamentelor, avand fie un aspect de pomisor (o tulpina inalta cu ramificatii), fie aspect de tufa.

Frunzele de Crassula sunt carnoase de o culoare verde inchis, uneori bordate in nuante de rosu, rotunde, putin alungite grupate tip ciorchine.

Inflorirea plantei se produce in special in perioada septembrie-martie, iar florile, in functie de specie , pot avea diverse forme : stea, ciorchine sau spic.

Crassula se adapteaza foarte usor la medii variate de temperatura, vara necesitand apa destul de rar (de 2 ori/luna ), dar din abundenta. Este important sa evitam stropirea frunzelor cu apa atunci cand este foarte cald, pentru ca acestea putrezesc. Iarna trebuie oprita udarea, iar temperatura trebuie sa fie redusa.

Se obtine o inflorire timpurie a plantei daca planta se mentine la o temperatura in jur de 15 gr. C

Transplantarea se face la 1-2 ani, primavara , mai ales atunci cand radacinile au ocupat ghiveciul. Substratul preferat de Crassula este format dintr-un amestec de pamant de gradina si nisip, in parti egale.

Crassula se inmulteste, pe toata perioada anului, prin butasi de tulpina sau butasi de frunze pusi in apa pana fac radacini sau direct in substratul adecvat.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }