QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate asistenta sociala

Etape in consilierea copiilor si adolescentilorEtape in consilierea copiilor si adolescentilor

O prima etapa importanta a consilierii copiilor si adolescentilor este adaptarea la cadrul procesului de consiliere. Copiii si adolescentii sunt ajutati sa realizeze activitatile propuse in functie de caracteristicile personale; parintii sunt informati despre evolutia copilului de-a lungul intregului proces.


Copiii si adolescentii sunt sprijiniti de catre consilier pentru:

a. Exersarea si perfectionarea capacitatilor de exprimare verbala si nonverbala  a sentimentelor, trairilor, opiniilor lor, diversificarea si imbunatatirea metodelor de comunicare cu alti copii si cu adultii.

In acest scop copilul este incurajat, prin crearea unui mediu sigur si suportiv, sa isi exprime trairile prin cuvinte, actiuni sau joc, in functie de gradul sau de dezvoltare. Trebuie utilizate metode si activitati adaptate pentru a-l ajuta pe client sa isi constientizeze, sa isi exprime trairile afective si sentimentele si sa le faca fata. Experientele copilului sunt utilizate pentru a-l ajuta sa isi inteleaga sentimentele si relatiile cu adultii si ceilalti copii si pentru a-si dezvolta vocabularul relativ la trairile sale. Copilul si adolescentul este ajutat sa-si depaseasca blocajele emotionale si sa-si dezvolte strategii de rezolvare a conflictelor personale si interpersonale.


b. Cresterea increderii in sine si acceptarea de sine.

Copiii si adolescentii sunt ascultati si incurajati sa isi exprime sentimentele si opiniile; pe baza acestora se stabilesc de comun acord obiectivele de indeplinit si activitatile aferente acestora. Copiii sunt incurajati sa ia propriile decizii si sa-si asume responsabilitatea pentru actiunile lor. Este incurajata dezvoltarea deprinderilor de autoajutorare in cadrul activitatilor zilnice. Copilul este valorizat si incurajat in ceea ce priveste comportamentele pozitive si succesele inregistrate de acesta.Cand sunt implicati si parintii in indeplinirea acestui obiectiv, acestia sunt sprijiniti in explorarea diferentelor dintre comportamentele asteptate si cele pe care le manifesta copilul in prezent, acceptarea si intelegerea copilului luand in considerare particularitatile si interesele lui. Reteaua familiala si comunitara este utilizata pentru a introduce modele pozitive pentru copil, pentru a-si dezvolta o imagine de sine pozitiva.


c. Dezvoltarea capacitatilor de integrare sociala, satisfacerea nevoilor de apartenenta a copiilor si adolescentilor la grup.

Asistentul social initiaza activitati si incurajeaza experiente care duc la cooperarea cu alti copii si cu adultii; situatiile de conflict sunt discutate cu copilul si cu parintii; jocul si experientele de invatare sunt utilizate pentru incurajarea interactiunilor dintre copil si adult.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }