QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate alimentatie

Saleuri crocanteSALEURI CROCANTE


Ingrediente


1kg faina, 1 l lapte, 1/4 ulei, 1/4 smantana, 100 ml otet, o lingurita cu bicarbonat, 30 g sare.

Mod de preparare


Intr-un castron de 3 l, se pune uleiul si laptele, apoi se adauga faina, amestecata neaparat cu bicarbonatul si se freaca, cu dosul lingurii, pe marginea castronului, pana cand compozitia nu mai are cocoloase, turnand treptat restul de lapte. Dupa aceea, se pun smantana, otetul si sarea. Compozitia trebuie sa aiba aspectul unei smantani groase, ca sa se poata lua lingurita cu varf. Forma speciala in care se coc saleurile este formata din 2 discuri, fiecare prevazut cu o coada lunga de cca. 50 cm si un maner de lemn. Discurile sunt prinse cu o balama care le permite sa se deschida. Pe partea interioara se imprima un model in relief. Forma se incinge bine pe soba de gatit apoi se deschide si se pune pe mijlocul discului care este dedesubt, o lingurita cu varf din compozitie se inchide repede forma, ca sa se preseze compozitia intre discuri. Forma se aseaza in cuptorul bine incins si se lasa cate un minut pe fiecare parte. Dupa aceea discurile se deschid si se scoate saleul copt, putin rumenit. Saleurile se pot pastra mult timp in cutie de carton sau in punga de naylon. Se servesc ca atare sau la tuica.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }