QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate alimentatie

Frisca cu gelatina pentru ornat
FRISCA CU GELATINA PENTRU ORNAT


Ingrediente


250 g frisca, un albus mare, 50 g zahar tos, 10 ml rom, un pachetel cu zahar vanilat, 40 ml apa, 2 foi sau 6 g granule de gelatina. 

Mod de preparare


Modul de preparare este acelasi ca si in reteta precedenta, cu sau fara albus. Este de preferat sa se prepare cu albus, intrucat isi dubleaza volumul si se evita granularea. Frisca va fi moale, ca o frisca batuta tare, asa cum este partea de deasupra a acesteia (fara zer), nu se va inchega mai mult, astfel ca se va putea folosi la ornat oricand, isi va pastra bine forma si nu va lasa zer in preparat. Daca se procura spuma batuta, frisca se pastreaza la frigider, pana cand se amesteca cu albusul batut spuma, urmand acelasi procedeu cu gelatina. Frisca cu gelatina pentru ornat se pune intr-un cornet cu sprit crestat la varf si cu ea se va orna orice preparat, dupa indicatiile din retete: savarine, torturi, rulouri etc. Aceasta frisca moale se va folosi numai pentru ornat deasupra, unde trebuie sa-si mentina forma, sau pentru umplut rulouri din aluat frantuzesc, in care nu va fi presata de greutatea foilor. Preparatul care urmeaza sa fie ornat se tine neaparat in frigider, cca. 2 ore, ca sa fie rece. Daca se lasa la temperatura bucatariei, gelatina din frisca, in contact cu preparatul mai cald, se va muia imediat si isi va pierde forma (se va lasa). 


loading...


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }