QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate alimentatie

Factorii care determina abordarea de catering
FACTORII CARE DETERMINA ABORDAREA DE CATERING


Stilul de viata presupune o anumita filosofie de a trai frumos cat mai mult timp, pentru binele celorlalti si al tau. Mentinerea starii de sanatate, incetinirea proceselor degenerative si prelungirea vietii sunt markerii de apreciere a calitatii stilului de viata.


Activitatea fizica moderata, activitatea mentala intensa si constanta pe parcursul vietii, pasiunile, relaxarea, vacantele regulate, gandirea pozitiva si altruista, lipsa consumului de droguri (inclusiv tigari), consumul controlat de bauturi alcoolice (recomandat, vin rosu 50-75 ml in timpul mesei principale sau la cina), lipsa excesului din consumul de medicamente formeaza reperele unui stil de viata inteligent.

Serviciile de catering au o imensa responsabilitate sociala in a crea si promova o oferta tentanta si valoroasa de produs catering, care sa rezolve corect necesitatile si exigentele de hranire pentru toate segmentele de consumatori.


Un sistem inteligent de catering reprezinta solutia in rezolvarea problemelor de nutritie, care genereaza boli si maladii devenite de necontrolat in societatea moderna (obezitate, diabet, boli cardiovasculare, cancer etc.). Profesionistii din catering, in special din sfera sociala, trebuie sa aiba abilitatea de a crea si promova meniuri valoroase si extrem de atractive, care sa elimine tentatia rezolvarii casnice a problemei alimentare, intr-o maniera, de cele mai multe ori, diletantista si iresponsabila. Problemele grave de sanatate ale generatiei tinere, manifestate prin diminuarea raspunsului imun al organismului, un sistem osos vulnerabil, o capacitate de focalizare si efort mental redusa sunt determinate, in buna parte, de un stil al alimentatiei incorect, dat de lipsa de educatie si informare din familie. Schimbarea mentalitatii privind alimentele si alimentatia precum si modificarea potentialului financiar, care dicteaza disponibilitatea de consum alimentar in spatiul ex-casnic, sunt parghiile de dislocare a consumului alimentar din spatiul casnic in cel public.

Factorii care determina optiunea clientului serviciilor de catering pentru servirea mesei in spatiul ex-casnic sunt urmatorii:


social - O ocazie speciala care este celebrata in societate constituie cel mai frecvent motiv de servire a mesei in afara domiciliului. Unele evenimente speciale ca zile de nastere sau aniversari familiale, momente speciale din an (Craciun, An Nou, Ziua indragostitilor), evenimentele personale sau de grup (promovarea in functie, castigarea unui concurs sau a unui examen) constituie ocazii sunt marcate prin mese festive. In unele cazuri, restaurantele isi pot adapta oferta catering in functie de natura evenimentului celebrat si exigentele clientului, prin asigurarea unui stil aparte de meniu sau prin atmosfera creata, care sa genereze relaxare si buna dispozitie (proiectarea unui film,auditii muzicale, program de cabaret etc).


afaceri - Calitatea restaurantului ales este direct corelata cu amploarea si importanta afacerii in derulare. Mesele de pranz si cina de afaceri sunt cele mai frecvente, in acelasi timp micul dejun sau gustarea de amiaza fiind oferite de unele retelele catering si de unele hoteluri private.


accesibilitatea si timpul - Un serviciu public poate fi convenabil ca localizare sau ca viteza de servire. Un cuplu de persoane cu servicii acaparatoare va decide sa ia masa in oras la intoarcerea acasa mai degraba decat sa o prepare la domiciliu. Acestia nu vor dori sa se deplaseze prea departe de casa dar nici sa consume produse sofisticate asa incat vor alege o pizzerie de cartier sau un restaurant cu profil chinezesc sau indian. O familie iesita la cumparaturi in week-end va decide sa ia masa de pranz intr-un fast-food plasat in zona comerciala. Functionarii, personalul medical din spitale si sanatorii, personalul didactic din scoli, licee sau universitati, care dispun de putin timp liber, vor decide sa ia masa de pranz in cantina institutiei in care lucreaza. Satisfacerea acestor necesitati de consum este corelata cu exigentele de accesibilitate si rapiditate in servire, care sunt particularitati ale pietei cateringului de larg consum, reprezentate de urmatoarele tipuri de unitati: fast-food-uri, pizzerii, cafe-baruri, cantine , braserii, ceainarii sau prin automate de vanzare plasate in scoli, spitale, birouri sau alte institutii.
atmosfera si serviciile - Atmosfera, curatenia, igiena, politica de primire si tratare a clientilor pot constitui elemente particulare de atractie pentru anumite segmente de consumatori. Prima impresie pe care o produce un restaurant este foarte importanta. Consumatorii potentiali aflati in trecere pot sa admire sau sa se lase impresionati de aspectul exterior al restaurantului si aceasta sa-i determine sa-l viziteze. Design-ul interior este insa la fel de important si cuprinde unele aspecte distincte: marimea si forma incaperii, mobilierul si accesoriile, culoarea si aranjamentul interior, iluminarea si conditionarea spatiilor etc.


Atmosfera este senzatia particulara pe care ti-o creaza un restaurant. Restaurantele de inalta clasa impun, de obicei, o atmosfera cu grad inalt de formalism, care este conferita de atitudinea si tinuta personalului, decor, servicii speciale, tipul clientelei care frecventeaza aceste restaurante etc. Alte restaurante, ca barurile sau pizzeriile, incearca sa creeze o atmosfera relaxanta, asa incat o persoana foarte sociabila sa devina usor o parte a acestui sistem.


Natura si calitatea atmosferei unui restaurant este afectata de multe aspecte distincte de organizare si operare: decor si design interior, aranjarea meselor si a scaunelor, servicii speciale, atitudinea si tinuta personalului, tempoul servirii, nivelul de zgomot din restaurant, genul de muzica abordat, conditionare si iluminare, profesionalismul personalului de servire.


meniul - Lista de meniu a unui restaurant constituie un element de atractie, mai ales atunci cand ofera o extindere a experientei de consum, prin produse inaccesibile in sistem casnic. Tipul de meniu si varietatea ofertei pot incuraja noi experiente de consum. La nivelurile inferioare ale pietei de consum, lista de meniu este limitata, pentru ca si selectia consumatorilor este indreptata spre meniuri traditionale. In restaurantele de inalta clasa este incurajata experimentarea unor meniuri noi, de lux, unicat, exotice.


pretul - Nivelul de preturi afecteaza semnificativ alegerea consumatorului. Cu exceptia clientilor care isi permit restaurante de inalta clasa, majoritatea consumatorilor doresc produsul si serviciile de catering la preturi mici sau accesibile dar de calitate indiscutabila, acest raport calitate/pret cantarind greu in decizia de abordare a unui anumit tip de unitate catering.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }