QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate alimentatie

Dulceata de caise sau prune verziDULCEATA DE CAISE SAU PRUNE VERZI


Ingrediente


1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamaie, vanilie. 
Mod de preparare


Fructele se culeg tinere, cand samburele nu are coaja formata. Se inteapa cu un ac mai gros (2 mm ) in 7-8 locuri (se strapunge dintr-o parte pana in cealalta), tinandu-le in apa rece, pana cand se termina aceasta operatie, ca sa iasa amareala din ele. Dupa aceea, se pun intr-un saculet din tifon simplu, mai larg, (ca sa nu stea inghesuite) care se va introduce in apa clocotita. Se lasa pana cand incepe sa dea primul clocot, apoi se pune repede in apa rece si se lasa 15 minute. Apa rece se schimba de 4-5 ori pe zi, si, de fiecare data, prunele sau caisele se lasa sa stea cate 15 minute. Se pun apoi, in strecuratoare fara saculet, se lasa sa se scurga si se introduc in siropul bine legat, impreuna cu zeama de lamaie (care impiedica zaharisirea) si cu vanilia. Se continua, cum s-a aratat la inceputul capitolului. 


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }