QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente alimentatie

Dulceata de visine sau de cirese, albe, negre sau amareDULCEATA DE VISINE SAU DE CIRESE, ALBE, NEGRE SAU AMARE


Ingrediente


Circa 1,3 kg fructe, 1 kg zahar, zeama de la o lamaie (50 ml) sau 100 g glucoza, vanilie. 
Mod de preparare


Dupa ce au fost spalate, fructele mari se curata de codite si de samburi cu un cleste special sau cu o sarma inoxidabila, indoita ca un ac de par, iar cele mici (cirese amare) cu o scobitoare. Pe masura ce se curata, se pun intr-o cratita smaltuita de 3-4 l, ca sa nu se piarda sucul din ele. Dupa eliminarea samburilor va ramane cca. 1 kg. Peste ele se presara zaharul tos, se adauga zeama de lamaie sau glucoza, 2-3 cm dintr-un baton de vanilie si se amesteca usor, prin rasturnare, cu lingura. Se lasa sa stea 2-3 ore, ca sa-si lase zeama, apoi cratita se pune pe foc tare (nu direct pe flacara). Fructele se fierb ca pentru orice dulceata; nu se mai adauga apa (vor lasa destul suc). Cand fructele plutesc in tot siropul, pana in fundul cratitei, se ia dulceata de pe foc, se aduna spuma, se acopera, si dupa ce s-a racit, se pune in borcane. 


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }