QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate alimentatie

DominoDOMINO


Ingrediente


400 g faina, 300 g unt sau jumatate margarina, jumatate unt, 150 g zahar pudra, 25-30 g cacao cernuta, un albus, zahar vanilat, sare fina. 
Mod de preparare


Untul moale se freaca cu zaharul pudra, zaharul vanilat si un varf de cutit cu sare cca. 2 minute, adaugand apoi faina, cu care se amesteca cu lingura, si, apoi, cu mana pana cand se incorporeaza, fara sa se framante. Se imparte aluatul in doua parti egale. O parte de aluat se amesteca bine cu cacaua, (neaparat cernuta). Ambele jumatati se invelesc separat in foaie de naylon si se tin la rece 30 minute, ca sa se intareasca grasimea. Se aseaza, apoi, o jumatate de aluat pe masa sau pe o foaie de naylon, presarata putin cu faina, i se da cu mana forma de dreptunghi, presandu-se cu palma ca sa capete aceeasi grosime peste tot si marginile drepte. Dupa aceea, se intinde cu sucitorul, in lungime de aproximativ 40 cm si grosime de 1 cm. Cu un liniar (asezat deasupra aluatului) se taie marginea sa fie dreapta si, in continuare, se taie 4 sau 5 fasii de cca. 1 cm latime (vor avea toate fetele egale, taiate cu liniarul). Cu cealalta jumatate de aluat se va proceda la fel. Pentru domino sunt necesare 4 fasii albe si 5 maro cu lungimea egala (sau invers). Aluatul ramas (alb si maro) se suprapune (fara sa se framante) si se intinde in foaie dreptunghiulara cu lungimea cat a fasiilor (cca. 40 cm), latimea de cca. 12 cm si grosimea de cca. 2 mm. La o margine, pe lungimea acestei foi, se vor aseza, una langa alta, trei fasii maro-alb-maro, care se ung putin cu albus (batut cu furculita ca sa se lichefieze), cu pensula si se acopera cu alte doua randuri de fasii, care sa altereze culorile (alb-maro-alb, urmate de maro-alb-maro, pentru a rezulta dominoul), ungand dupa fiecare rand cu albus. Apoi, toate se ung cu albus si pe dinafara, ridicandu-se foaia de aluat ca sa le inveleasca; unde se intalnesc marginile, se suprapun putin si ce prisoseste se taie. Astfel aranjat, dominoul se bate putin cu liniarul pe toate fetele ca sa se lipeasca aluatul si sa se indrepte marginile, apoi se pune pe un platou (sau pe dosul unei tavi acoperite cu hartie alba) si se lasa la rece 1 2 ore. Dupa aceea, cu un cutit bine ascutit, se taie in felii de 1/2 cm grosime care se aseaza in tava neunsa cu distanta de 1 1/2 cm intre ele. Se coc la foc mijlociu sau mai mic, cca. 20 minute, ca sa se patrunda, fara sa se rumeneasca patratele albe.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }