QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate administratie

Importanta cunoasterii metodelor si mijloacelor tehnice utilizate in criminalistica

IMPORTANTA CUNOASTERII METODELOR SI MIJLOACELOR TEHNICE UTILIZATE IN CRIMINALISTICA


Instructiunile privind efectuarea cercetarii la fata locului stabilesc printre sarcinile de baza ale specialistului criminalist si „ . folosirea aparaturii si dispozitivelor din dotarea autolaboratoarelor in scopul solutionarii tuturor sarcinilor legate de cercetarea completa a locului savarsirii infractiunii . ”[1]. Atat specialistii criminalisti, cat si celelalte organe judiciare insarcinate cu descoperirea faptelor de natura penala trebuie sa fie avizati cu privire la metodele si mijloacele tehnico-stiintifice existente in dotarea formatiunilor criminalistice.
Activitatea organelor raspunzatoare de aplicarea legii trebuie orientata pe urmatoarele directii si anume in folosirea corecta a mijloacelor tehnice criminalistice in efectuarea tuturor activitatilor necesare pentru administrarea probatoriilor in cauza, supravegherea modului de folosire a metodelor si mijloacelor tehnico-stiintifice in efectuarea cercetarii locului faptei si respectarea dispozitiilor legale in vigoare si a principiilor care guverneaza activitatea criminalistica si in aprecierea si valorificarea in deplina cunostinta de cauza a rezultatelor obtinute prin examinarea urmelor si mijloacelor materiale de proba. Actionand in directiile mentionate, organele judiciare vor avea posibilitatea sa aprecieze necesitatea si oportunitatea apelarii la anumite metode si mijloace tehnico-stiintifice si in final sa concluzioneze asupra valorii probante si a fortei probatorii a rezultatelor obtinute.


Instructiunile nr. 420/2003 privind efectuarea cercetarii la fata locului de catre unitatile de politie art. 17.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }