QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate administratie

Campania electorala
Campania electorala

Potrivit legislatiei noastre, campania electorala incepe cu 30 de zile inainte de data alegerilor, si se incheie in ziua de sambata, care prevede ziua alegerilor. Nerespectarea regulilor cu privire la desfasurarea campaniei electorale reprezinta contraventie.

In campania electorala, candidatii, formatiunile politice, aliantele si cetatenii au dreptul sa-si exprime opiniile in mod liber si fara nici o discriminare, prin mitinguri, adunari, utilizand televiziunea, radioul, presa si celelalte mijloace de informare in masa.


Partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale si candidatii independenti au obligatia sa declare public subventiile primite pentru campania electorala de la persoanele fizice si juridice din tara, dupa deschiderea campaniei electorale.

Este interzisa subventionarea campaniei electorale, in mod direct sau indirect, de catre persoane fizice si juridice sau din strainatate. Sumele astfel primite se confisca si se fac venit la bugetul statului.

Se interzice subventionarea campaniei electorale a unui partid politic, alianta politica, alianta electorala sau candidat independent, de o autoritate publica, institutie publica, regie autonoma sau societate comerciala cu capital integral sau majoritar de stat.

Organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale au acces la serviciile publice teritoriale si nationale de radiofuziune si de televiziune, daca participa la alegeri.Primarii sunt obligati ca, in termen de 5 zile de la declansarea campaniei electorale, sa stabileasca prin dispozitii, locurile speciale pentru afisaj electoral. Aceste locuri vor fi situate in zone frecventate de cetateni, fara stanjenirea circulatiei pe drumurile publice si a celorlalte activitati din localitatile respective.

Mijloacele folosite in campania electorala nu pot contraveni ordinii de drept.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }