QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate marketing

S.C. Ecofire S.R.L. (fabricarea de brichete de rumegus)


1. Prezentarea societatii

Ecofire este o companie care-si propune exploatarea unei piete liŽbeŽre in acest moment in Romania. Tipul de activitate ce si-l propune comŽpania are pe langa componenta economica si un dublu caracter ecoŽlogic. Produsul ce va fi fabricat de Ecofire inlocuieste cu mare sucŽces lemnul de foc utilizat pe scara larga in Romania, avand o putere caŽlorica sporita si posibilitati sporite de stocare pe de o parte, iar pe de alta parte rezolva problema deseurilor de rumegus rezultate din actiŽviŽtatile de prelucrare a lemnului ( gatere, fabrici de mobila, ateliere de tamŽplarie etc.) deseuri deosebit de periculoase pentru mediul inconŽjuŽrator.
Succesul acestui tip de activitate este asigurat de mai multi facŽtori: premiera pe piata romaneasca, cantitatea foarte mare de materie prima, cererea de combustibil solid utilizat atat in consumul casnic cat si in cel industrial.

2. Produsul

Brichetele de rumegus sunt realizate prin presarea rumegusului reŽziŽdual utilizat in procesul tehnologic de prelucrare a lemnului cu adaos de liant anorganic. Acestea pot inlocui cu succes lemnulu de foc dar si alti combustibili datorita puterii calorice superioare si a costului mult mai scazut. Acest produs se adreseaza atat consumatorului casnic cat si celui industrial, in aceasta din urma grupa incadrandu-se faŽbriŽciŽle de caramida, microtermocentrale, fabricile de var, etc.
Pe termen scurt se vizeaza deschiderea primei capacitati de proŽducŽtie doŽtata cu 2 masini de brichetare cu o capacitate de 20 mc pe zi, ceea ce ar asigura venituri lunare de aproximativ 60.000 Euro, iar in viiŽtor deschiderea de capacitati similare in alte zone.
Secretul acestei activitati este lipsa costurilor cu materia prima, proŽducatorii de astfel de deseuri inregistand costuri mari cu stocare lor si distrugerea, fiind dispusi sa suporte si costurile de transport de la locul de producere al deseurilor pana la capacitatea de productie a soŽcieŽtatii noastre.
Totusi este indicata construirea mai multor capacitati de proŽducŽtie de dimensiunile celei initiale si amplasarea acestora in zonele in care se afla concentrate exploatari de prelucrare a lemnului.
Piata acestui produs se compune din consumatori casnici si conŽsuŽmatori industriali.
In mediul rural, in Romania, dintr-un total de 12.751 sate numai 43% beneficiazxa de retele de gaz metan. Un numar de aproximativ 7.268 de localitati folosesc drept combustibil pentru prepararea hranei si incalzire menajera lemnul. Spre deosebire de lemnul de foc, briŽcheŽteŽle de rumegus au o putere calorica sporita si un pret mai mic cu aproŽximativ 12%. Aceste 7.268 de sate constituie segmentul de piata de atacat cu noul produs.
A doua categorie de comnsumatori carora li se adreseaza proŽduŽsul companiei este formata din consumatori industriali. Sunt vizate acele tipuri de activitati care folosesc drept conbustibil lemnul de foc dar si alte tipuri de combustibil lichizi sau solizi. Performantele proŽduŽsului si raportul calitate pret fac posibila acapararea si acestui segŽment de piata.
Asfel prin dispersia in teritoriu a capacitatilor de productie va fi mult mai bine acoperita piata.

3.Pretul

Spre deosebire de lemnul de foc brichetele de rumegus au un pret mai mic cu aproximativ 12 % ceea ce asigura un avantaj net suŽpeŽriŽor fata de potentialii concurenti.
Principalii consumatori fiind per soanele fizice din mediul rural, care au un venit mediu scazut, diferenta de pret constituie un argument hotarator in favoarea acestui produs fata de potentialii sai concurenti.
Diferenta intre brichetele de rumegus si alti combustibili lichizi sau solizi poate fi privita si din alt punct de vadere si anume pretul plaŽtit de un consumator pentru obtinerea puterii calorice necesare in acŽtivitatile casnice sau industriale. Datorita randamentului superior, un consumator casnic sau industrial va utiliza un volum mai redus din acest combustibil astfel incat din punctul de vedere al acestuia chelŽtuŽiaŽla cu brichetele de rumegus va fi mai mica cu mult mai mult de 12% vis a vis de alti combustibili.
Din punct de vedere al pretului brichetele de rumegus domina net alti combustibili.
4. Plasamentul (Distributia)

Pentru distributia acestui produs se poate opta pentru doua variante: un sistem de distributie propriu sau lansarea ofertei catre distribuitorii de combustibili lichizi sau solizi pentru consumatorii casnici si injdustriali.
Datorita dispersiei mari in teritoriu a consumatorilor, crearea unui sistem de distributie ar presupune costuri foarte mari, astfel incat obtiunea pentru cea de-a doua varianta este mult mai eficio enta, costurile cu discount-urile acordate distribuitorilor fiind incomparabil mai mici decat cele ale unei distributii proprii. Totusi se poate face distributie proprie pentru marii consumatori industriali.

5. Promovarea – Strategia de promovare a brichetelor de rumegus


Promovarea produsului brichete de rumegus se poate face prin doua tipuri de campanii adaptate tipului de consumatori carora li se adreseaza: consumatorii casnici si consumatorii industriali.
Pentru consumatorii industriali se va opta pentru o campanie directa si la distribuitori prin oferte dedicate si campanii P.R.. Acest sistem va fi dublat de un ciclu de seminarii desfasurate la Camerele de Comert si Industrie Judetene unde vor fi invitati principalii potentiali consumatori din judetul respectiv unde li se vor prezenta avantajele achizitionarii produsului.
Promovarea produsului catre target-ul reprezentat de consumatorii casnici se va face printr-o campanie cu mai multe componente. In cazul acestui tip de consumatori se poate apela la publicitate mass-media materializata prin difuzarea de materiale publicitare prin TVR 1 si Radio Romania Actualitati. Au fost alesi numai acesti doi vectori deoarece potentialii clienti fiind localizati in mediul rural, numai aceste doua posturi asigura acoperirea dorita.


loading...{ Politica de confidentialitate } Descarca referatE posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:

loading...Cauta referat