QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate turism

Criterii de clasificare pe categorii de incadrare a structurilor de primire din RomaniaCriterii de clasificare pe categorii de incadrare a structurilor de primire din RomaniaClasificarea structurilor de primire se face pe stele, respectiv pe flori pentru turismul rural. Prin normele metodologice privind clasificarea structrurilor de primire, se mentioneaza criteriile minime ce trebuie respectate, pentru fiecare tip de unitateTabelul nr.1. Clasificarea pe categorii de confort a structurilor de primire

Nr.crt.Tipul de unitate

Categoria ( stele )

Hotel

x

x

x

x

x


Hotel apartament

x

x

x

x

x


Motelx

x

x


Hotel pentru tineretx

x

x


Hostelx

x

x


Vila

x

x

x

x

x


Bungaloux

x

x


Cabanax

x

x


Sat de vacantax

x

x


Camping


x

x

x

x


Spatii de campare organizate in gospodariile populatiei
x


x


x


Popas turistic


x

x


Pensiune turistica urbana

x

x

x

x

x


Pensiune turistica rurala

x

x

x

x

x


Apartamente sau camere de inchiriat in locuintele cetatenilor sau in cladiri cu alta destinatie

xxx


Structurile de primire pe nave fluviale si maritime

x

x

x

x

x


Pentru a se putea incadra in una din categoriile mentionate, structurile de primire turistica trebuie sa indeplineasca Criteriile obligatorii prevazute in OMT nr.636/2008, Anexa 1.1.a, pe urmatoarele grupe:

Starea generala a cladiri: aspect, firma, insemne distinctive, parcare (garaj), rampa de acces a carucioarelor pentru persoanele cu deficiente fizice s.a.

Organizarea spatiilor si a serviciilor aferente: numar minim de spatii de cazare, suprafata holului de primire, serviciul de receptie cu spatii pentru comercializare, spatii pentru pastrarea bagajelor, spatii pentru administratie, spatii pentru pastrarea echipamentelor sportive (garderoba), sistem de pastrare a valorilor turistilor, oficiul pentru cameriste.

Instalatii: sistem de climatizare sau aer conditionat, incalzire, izolatie fonica, iluminat electric, grup electrogen, ascensoare (pentru turisti, pentru bagaje si pentru personal).

Suprafata minima a camerelor

Suprafata minima a camerelor de baie

Inaltimea minima a camerelor si culoarelor

Inaltimea minima a casei scarilor

Numarul maxim de paturi in camera

Echiparea sanitara

Dotarea cu mobilier, lenjerie si alte obiecte in: camera, baie, vestibul salon apartament.

Seif/posibilitate de pastrare a vlorilor: centralizat (la receptie), in camera

Telefon/fax

Incasarea contravalorii serviciilor: pe baza cartii de credit (carduri), in fata clientului.

Spatii de alimentatie: spatii pentru pregatirea mesei

Spatii de alimentatie: spatii pentru servirea micului dejun, bucatarie echipata complet in apartamente, bufet, restaurant, bar de zi.

Dotari pentru organizarea intalniri de afaceri, congrese, conferinte, seminarii, receptii: Sali polivalente, birouri, instalatii de traducere simultana.

Servicii minime obligatorii: a) care pot fi cuprinse in tarif sau cu plata separata

b) fara plata

18. Alte criterii: personalul hotelier cunoscator de limbi straine

Anexa 1.1.b. prevede Criterii suplimentare (facultative) de evaluare: constructii-instalatii si dotari, alte servicii, spatii de agrement si fitness, centre de afaceri etc.


Clasificarea unitatilor hoteliere in functie de dimensiunea constructiva si capacitatea de cazare


Exista o mare diversitate de structuri de primire, fiecare dintre ele avand particularitati specifice arhitecturale si constructructive. Hotelurile detin ponderea cea mai mare, in ceea ce priveste capacitatea totala de cazare din Romania. Ele se clasifica in functie de dimensiunea si capacitatea de cazare, in:

v    Hoteluri de capacitate mica (50 camere)

v    Hoteluri de capacitate medie (50-150 camere)

v    Hoteluri de capacitate mare (150-300 camere)

v    Hoteluri de capacitate foarte mare (peste 300 camere).2. Clasificarea unitatilor hoteliere in functie de variatia fluxurilor turistice


Turismul, in general, este influentat de factorii sezonieri, fapt ce se reflecta si asupra structurilor de primire, in special asupra activitatii de cazare. Dar nu toate structurile de primire sunt afectate in egala masura de factorii sezonieri, astfel putem intalnii:

v    Structuri de primire cu un singur varf de sezon(vara), din statiunile de pe litoral, din Delta Dunarii, din regiunile montane izolate;

v    Structuri de primire cu doua varfuri de sezon (vara si iarna), din statiunile montane si cele baleneoclimaterice;

v    Structuri de primire cu caracter permanent, relativ putin afectate de factorii sezonieri, aflate in localitatile urbane sau de-a lungul arterelor intens circulate.


3. Clasificarea unitatilor hoteliere in functie de destinatie (motivatie)

Acest criteriu de clasificare este specific pentru hoteluri, intrucat acestea s-au diversificat si specializat, ca urmare a segmentarii pietei de referinta.

Cele mai cunoscute hoteluri sunt:

v    Hotelurile destinate oamenilor de afaceri - se caracterizeaza printr-o serie de elemente distinctive, atat de ordin constructiv, al dotarilor, cat mai ales din punct de vedere al serviciilor oferite.

v    Hoteluri destinate vacantei gazduieste atat turistii care au venit sa se odihneasca, cat si pe cei care vor sa petreaca o vacanta activa.

v    Hoteluri pentru tratament

v    Hoteluri pentru sportivi este adaptat, din punct de vedere constructiv si al dotarilor, pentru a raspunde solicitarilor specifice sportivilor.

v    Hoteluri de tranzit se adreseaza, in special, turistilor ce calatoresc in circuit sau care combina mai multe mijloace de transport in calatorie.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }