QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate transporturi

Tendinte de viitor in domeniul transporturilor multimodale
TENDINTE DE VIITOR IN DOMENIUL TRANSPORTURILOR MULTIMODALEPrin impulsionarea transportului multimodal, organizatiile de resort europene si internationale militeaza o data in plus pentru protejarea mediului inconjurator prin utilizarea modurilor de transport al marfurilor mai rapide, mai ieftine si fireste mai putin poluante.

In prezent, fiecare tara incearca sa aplice reglementarile internationale la realitatile si nevoile proprii, concep programe pentru promovarea transportului multimodal de bunuri pe sosea/cale ferata/apa, care contin o serie de masuri financiare menite sa contribuie la dezvoltarea transportului.
Prin aplicarea acestor programe se prevede asigurarea celor mai bune conditii de manipulare a marfurilor in transportul combinat si sa se investeasca in:

studii de fezabilitate pentru implementarea programului;

instalatii, terminale si echipamente de incarcare/descarcare;

diverse tipuri de echipamente, containere si vehicule;

implementarea unor tehnologii si sisteme moderne menite sa conduca la imbunatatirea serviciilor oferite de transportul multimodal.

Tot in scopul promovarii transportului combinat, in unele state, cum ar fi Austria, s-a creat un nou sistem de taxe: toate vehiculele inmatriculate de stat care depasesc 3,5 tone sunt exceptate de la plata taxei pe vehicul pe intreaga perioada de timp in care apeleaza exclusiv la terminalele de transport combinat sosea/cale ferata, iar pentru fiecare zi de transport combinat in care se utilizeaza calea ferata se ramburseaza, la cere, 15% din taxa lunara. In plus, in concordanta cu Directiva Uniunii europene nr. 92/106, se aplica si o reducere la taxe rutiere tuturor vehiculelor folosite in transportul combinat.Diferite state emit proiecte cu referire la promovarea transportului pe calea ferata si la cel combinat, intre care, redeschiderea unor rute feroviare pentru a creste capacitatea si flexibilitatea retelei, crearea de noi conexiuni cu centrele care se preconizeaza ca vor avea o mai mare cerere prin deschiderea unor terminale expres de marfa.
loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }