QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate transporturi

Modelul de energie convectiva si radianta
MODELUL DE ENERGIE CONVECTIVA SI RADIANTA

Corpul unui ocupant expus, poate fi considerat ca ar primi o doza de caldura intr-o perioada de timp. Sunte trei moduri in care expunere la caldura poate conduce la moarte: hipertermia, arsuri pe suprafata corpului si arsuri ale cailor respiratorii. Pentru utilizarea in modelarea amenintarii vietii datorita expunerii la caldura in incendiu, este necesar sa luam in calcul numai 2 criterii: pragul arsurilor corporale, si expunerea in care hipertermia este suficienta pentru a cauza deteriorarea mentala  si deci amenintarea vietii. O expunere scurta la un flux de caldura mare este mai putin tolerabila decat o expunere prelungita la un flux de caldura scazut. O metodologie bazata pe FED-uri suplimentare similare cu cele pentru toxicitate pot fi aplicate, stiind ca termperatura in incendiu este stabila sau crescanda, FED-ul total de caldura absorbit in timpul unei expuneri poate fi calculat cu urmatoarea expresie:


Unde tIrad (in min) este timpul de ardere a pielii datorate caldurii radiante. Limita pielii pentru expunerea la caldura radianta este aproximatin 2.5kW/m2. Sub valoarea acestui flux de caldura, expunerea poate fi tolerata timp de 30 de minute sau mai mult fara afectarea semnificativa a timpului de scapare. Peste acest prag, timpul pana la arderea pielii datorata  caldurii radiante scade rapid in conformitate cu urmatoarea ecuatie:
unde qrad (in kW/m2) este fluxul radiant.

Calculul timpului pana la inconstienta (tIconv, in min) in conditii de expunere la caldura de convectie din aer continand mai putin de 10% din volum, vapori de apa poate fi facut dupa ecuatia :

unde, T este temperatura in grade oC. Valoarea constantelor (K1 si K2 ) depind de masura imbracamintei, luata ca 4.1x107 si -3.6, ultima pentru subiecti imbracati complet.loading...


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }