QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate stiinte politice

Realizati un tabel cu schimbarile majore cu privire la institutiile UE implicate de Tratatul Constitutional

Realizati un tabel cu schimbarile majore cu privire la institutiile UE implicate de Tratatul Constitutional


Institutiile UE - Schimbarile majore ale Tratatului Constitutional

Consiliul UE(Consiliul Ministrilor)-Constitutia a schimbat regulile de vot,crean o noua regula de vot-Majoritatea de vot dubla,at cand Aprobarea necesita vot ‘‘pentru’’. Din partea membrilor, reprezinta: cel putin 65% din pop UE 55% din membrii SM.
Crearea potului de Ministru de Externe al UE - Presedintia ramane rotativa-umbrind puterea Ministrului de externe al UE.

Comisia Europeana - a intrat in functiune Comisia Barroso

Consiliul European - Ofera puterea de a schimba prin vot a.i. Consiliul ar putea decide f bine sa continue cu regula privind un comisar pe membru. Constitutia creaza un nou post-Presedintele Consiliului European pt a mari stabilitatea si coerenta activ consiliului european. Ales de membrii Consiliului European  pentru un mandat de 2.5 ani, reinnoit imediat,prin vot cu majoritate calificata.

Parlamentul european primeste o putere de interventie egala in anumite domenii,dintre care cel mai important este cel legat de buget anual (initail PE nu putea vota cu privire la Ch PAC,pt ca SM se temeau ca PE va taia sau va redirectiona banii). Numarul membrilor a scazut de la 785 cat era pt mandatul  2008,la 750.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }