QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente stiinte politice

Dreptul comunitar complementarDreptul comunitar complementar

Ansamblul actelor conventionale care privesc Uniunea - printre care se numara si hotararile luate de reprezentantii statelor membre reuniti in Consiliu - alcatuiesc dreptul comunitar complementar. Intocmai ca si in cazul normelor de drept comunitar derivat, aceste acte au caracter conventional adica sunt date in executarea propriu-zisa a tratatelor.

Dintre aceste acte amintim acordurile incheiate in temeiul tratatelor si hotararilor reprezentantilor statelor membre reuniti in Consiliu, luate in limitele puterilor acordate si in realizarea atributiilor acestui organ.La  Acorduri si Hotarari - care sunt supuse ratificarii statelor membre conform procedurilor nationale, devenind obligatorii pentru parti dupa ratificare - trebuie sa adaugam si acordurile incheiate de Uniune cu statele terte si cu organismele internationale (de exemplu: acordurile de asociere la Uniune a unor state sau grupuri de state terte, acorduri comerciale, vamale, de cercetare, protectia mediului etc.).


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }