QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate stiinte politice

Dreptul comunitar complementar
Dreptul comunitar complementar

Ansamblul actelor conventionale care privesc Uniunea - printre care se numara si hotararile luate de reprezentantii statelor membre reuniti in Consiliu - alcatuiesc dreptul comunitar complementar. Intocmai ca si in cazul normelor de drept comunitar derivat, aceste acte au caracter conventional adica sunt date in executarea propriu-zisa a tratatelor.

Dintre aceste acte amintim acordurile incheiate in temeiul tratatelor si hotararilor reprezentantilor statelor membre reuniti in Consiliu, luate in limitele puterilor acordate si in realizarea atributiilor acestui organ.
La  Acorduri si Hotarari - care sunt supuse ratificarii statelor membre conform procedurilor nationale, devenind obligatorii pentru parti dupa ratificare - trebuie sa adaugam si acordurile incheiate de Uniune cu statele terte si cu organismele internationale (de exemplu: acordurile de asociere la Uniune a unor state sau grupuri de state terte, acorduri comerciale, vamale, de cercetare, protectia mediului etc.).loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }