QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate stiinte politice

De unde provine sistemul legal European si ce reprezinta acesta la ora actuala?

De unde provine sistemul legal European si ce reprezinta acesta la ora actuala?


Sistemele legale ale majoritatii statelor democratice sunt bazate pe o Constitutie. Principiile legale din Tratatul Constitutiei UE codifica principiile care existau de decenii. Tratatul de la Roma obliga Statele Membre la o serie de obiective generale economice politice. Tratatul nu a fost foarte clar cand a venit vorba de stabilirea sistemului legal. Tratatul asigura Curtea de Justitie si statele ca principala sa sarcina este de „a se asigura de respectarea legii si a justitiei in interpretarea si aplicarea acestui Tratat” (Articolul 164 din Tratatul original).- Tratatul nu a fost destul de clar in cazul multor probleme prezentate in fata Curtii. Curtea a reactionat in fata lipsei de claritate din Tratat prin crearea sistemului legal al Comunitatii prin intermediul spetei. Cu alte cuvinte, a folosit deciziile legate de cazuri particulare pentru a stabili principiile generale ale sistemului legal din CE.Pe scurt, Tratatul de la Roma este punctul de plecare in legea CE.
Tratatul a creat Curtea, iar Curtea a creat sistemul legal european.

Dreptul din CE este acum o masa enorma de legi, reglementari si practici care au fost stabilite prin:- Tratate (dreptul primar);- legile UE (dreptul secundar); -deciziile Curtii (speta).


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }