QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate romana

Personajele din Romeo si Julieta
Personaje:

Printul escalus domnitorul orasului verona

Paris tanar inrudit cu printul

Montague ce le doua famili dusmane

Capulet

Romeo fiul lui montague

Mercutio ruda cu printul si prieten cu romeo

Bemvolio nepotul lui montague prieten cu romeo

Tybalt nepot al Lady-ei Capulet

Lorenzo

Ioan doi calugari

Balthazar slujitorul lui romeo

Sampson

Gregory slujitori ai lui Cpulet

Peter slujitor al doici Julietei

Abraham slujitorul lui montague

Doica Julietei

Julieta fiica lui Capulet

Lady capuletLady montagueActul I

Scena 1Verona.O piata publica.Ies Sampson si Gregori din casa Capulet cu scuturi si sabii in mainii.Intalninduse cu Abraham si Balthazar lupta incepu intre ei la care Bemvolio intervine si ii calmeaza.Tybalt intervine si se lupta cu Benvolio la care altii cetatenii sarira pe toi luptatori sai bata .Aici intra in scena batranul Capulet impreuna cu sotia sa dar si batranul Montague tot cu sotia sa.Cand cei doi erau gata de lupta veni ducele Escalus si inabusi lupta.Apare si Romeo,Benvolio iesindui in intampinare vrand sa afle de ce este trist.

Scena 2Pe o strada,mergeau capulet,paris si un slujitor povestind.Capulet si-ar dori impacarea cu Montague acum la batranete acesta gandinduse la fiica lui Julieta. Capulet dadea o petrecere in acea seara si isi trimise servitorul sa caute si sa invite niste oameni scrisi pe invitatie.Servitorul ne stiind sa citeasca se intalni cu Romeo si Bemvolio rugandui frumos sai citeasca acea lista .Care cunostinta servitorul ii invita si pe ei sa ea parte la petrecere.Scena 3Intr-o incapere din casa lui capulet lady Capulet se intalni cu Julieta si cu doica sa. Depanand amintiri. Lady capulet isi aminti ca pe 1 august va fii ziua julietei si daca nare de gand sa se marite. Julieta nu a mai apucat sai raspunda la intrebare ca intra un servitor care raspunse ca oaspeti incepu sa vina .Scena 4In timp ce mergeau catre petrecere Romeo le povesti lui Mercutio si lui Benvolio despre visul sau din noaptea trecuta. Romeo vb de un dezastru ce li se va intampla la balul , la urma sa ia parte si el va pune capat unei vieti si ca nu va putea sal uite pe cel ce va fii ucis de mana sa.Scena 5Ei intra inpreuna cu un taraf de lautari in sala mare a casei lui capulet.Dupa ce dansul incepu ,Tybalt merse la Capulet , unchiul sau sai spuna ca un Montague a indraznit sa vina la petrecerea lui .Capulet ii spuse sal lase in pace fiindca Romeo este cunoscut in toata verona fiind un baiat laudat si cu purtare cuvincioasa . In acele clipe Romeo dansa cu Julieta fascinat de farmecul acesteia schimband intre ei vb frumoase , romeo se lasa dus de val si isi saruta partenera de mai multe ori . Benvolio il lua pe Romeo de o parte cu gandul sa plece dar Capulet insista ca ei sa ramana dar fara sanse.Doica se interesa cine e tanarul cutezator spunandui Julietea ca e Romeo fiul lui Montague frajmasul lor.Julieta regreta amar fiindca afla ca se indragostise de ce mai aprig dusman al sau

Actul II

Scena 1

Cei trei tineri plecara de la petrecere, pe o poteca de pe langa zidul Capuletilor.Romeo,vrajit de frumusetea Julietei, se catara pe zid si sare in gradina,in urma lui ramanand Benvolio si Mercutio care-l strigau de zor sa se intoarca ca o va pati.Scena 2Mergand Romeo prin gradina o observa pe Julieta care tocmai iesi pe balconul camerei sale.Privirile celor doi se intalnira fiecare spunandu-i celuilalt cuvinte alese. Romeo e rugat de Julieta sa-si renege tatal ,neamul si numele.Julieta , pe tot parcursul discutiei il avertiza pe Romeo ca din moment in moment slugile tatalui sau il pot prinde si omora,dar Romeo parca tot mai mult isi dorea sa ramana cu ea decat sa plece. Romeo ii jura fetei iubire vesnica,aceasta jurandu-i tanarului iubire in minte vrand sa-i jure si cu voce tare. Atunci doica a venit in camera Julietei ,tinerii dandu-si intalnire a doua zi la ora 9.Scena 3Dis de dimineata Romeo merse la chilia calugarului Lorenzo,pe care-l gasi gata sa plece la izvor. Ii povesti acestuia despre iubirea sa cu fata vrajmasului tatalui sau si-i ceru sa-i casatoreasca in taina chiar in acea zi spunandu-i iarasi ca ei isi poarta o iubire adevarata unul celuilalt.Scena 4Benvolio si Mercutio isi facura griji pt Romeo mai ales cand aflara ca Tybalt il provoaca pe acesta la lupta.Chiar atunci aparu si Romeo.Tot vb iei pana aparu doica Julietei cu Peter un slujitor.Dupa o serie de complimente deochiate ale lui Mercutio catre dama Benvolio il lua si plecara.Doica ii trasmise lui Romeo salutarile Julietei si ii aminti de promisiunea facuta si sa no faca de rasul lumi.Doica ii trebuia sai zica Julietei ca Romeo o va astepta la chilia calugarului Lorenzo sa se casatoreasca dar ea sa iasa din casa sub pretextul ca merge la impartasanie . Doica il avertiza ca si Paris umbla sa o peteasca pe JulietaScena 5Julieta astepta cu nerabdare intoarcerea doicii dar cand aceasta sosi nici no lasa sa se odihneasca ca sari pe ea cu intrebari.Ea afla ca Romeo o astepta la chilia calugarului Lorenzo sa se cunune.Auzind acestea, Julieta pleca intr-acolo in mare graba.Scena 6Pana sa vina Julieta calugarul incerca sa-l faca pe Romeo sa se razgandeasca dar fara sanse.Cand Julieta intra in chilie Romeo sari ca ars si merse la ea urmand sa fie casatoriti in taina de calugarul Lorenzo.


loading...Descarca referat
E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:loading...


Cauta referat