QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate romana

George Emil Palade
Constanta ( 1886-1978),c. Emil Palade, institutoare este mama savantului.

19 noiembrie 1912. Se naste la Iasi GEORGE EMIL PALADE, al doilea fiu din cei trei copii ai lui Emil Palade si ai Constantei Palade.n. Cantemir.GEORGE EMIL PALADE

-Scoala primara : primii doi ani la Buzau

-1930 : se inscrie la Facultatea de Medicina din Bucuresti

-1932 : reuseste intaiul la concursul ed externat

-1934 : reuseste intaiul la concursul de internat. Il vor in mod egal toate stagiile, dar arata preferinte pentru anatomia patologica si pentru medicina interna. Este apreciat superlativ de profesorii N.Gh. Lupu, Andre Boivin si Fr. I. Rainer. Face dovada unor insusiri intelectuale ed exceptie : inteligenta, disciplina, memorie, stapanire de sine, umor. Capacitatea lui e munca impresioneaza deopotriva pe colegi si pe profesori. Este pasionat de tragici gregi si de Vasile Parvan.


- 1936 : absolva Facultatea de Medicina din Bucuresti.

-1939 i se naste, fiul, George inginer electronist, astazi in Germania.

-1940: Isi sustine teza pentru doctoratul in medicina si chirurgie cu titlul: Tubul urinifer al delfinului. Studiu de morfologie si fiziologice comparativa.

-1941 : se casatoreste cu Irina N. Malaxa ; vor avea impreuna doi copii : Georgia, filolog, c. Van Dusen, si Philip, astazi profesor de neurofiziologie la Glaveston, Texas, S.U.A.

-1943 : devine prin concurs conferentiar universitar la Catedra de Anatomie ( ‘’Institutul de Anatomie’’) a Facultatii de Medicina din Bucuresti, condusa de profesorul Fr. I. Rainer, dupa ce parcursese, etapele de preparator ( inca din timpul studentiei), asistent si sef de lucrari.-1946 : personalitate stiintifica formata, G. E Palade pleaca in S.U.A.ca ‘’ visiting professor’’ la institutul Rockefeller pentru cercetari medicale din New York, devenit ulterior Universitatea Rockefeller.

Contribuie la punerea la punct a metodei ultracentrifugarii fractionate. Incepe suita de mari descoperiri, din care una singura ar face faima oricarui cercetator. Colaboreaza cu Keith Porter si Philip Sieckewitz. Dovedeste ca nu este omul unei singure descoperiri.

-1952 : creaza fixatorul Palade (tetraxoid de osmiu 1% in tampon de veronal sodic), pentru microscopia electronica.
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }