QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate romana

Diagrame si scheme argumentative

Diagrame si scheme argumentative


Schemele argumentative pot fi definite ca forme de argument care pot aparea in argumentarea stiintifica sau legala si reprezinta structuri ale argumentelor folosite in viata de zi cu zi. Chris Reed si Douglas Walton considera ca schemele argumentative sunt unelte puternice in intelegerea structurii argumentelor si joaca un rol important in pedagogia gandirii critice.

Pe langa formele deductive si inductive de argument, Chris Reed si Douglas Walton aduc o alta categorie care contine forme ipotetice sau prezumtive, dar acest tip de argument poate fi anulat in masura in care apar noi dovezi. Un argument care poate fi anulat este unul in care concluzia poate fi acceptata drept proba in relatie cu dovezile cunoscute intr-un anumit moment al investigatiei pe care o facem in cautarea premiselor. Pe de alta parte, concluzia poate fi anulata sau schimbata pe masura ce descoperim dovezi noi.
Schemele argumentative sunt definite ca modele stereotipice de rationare anulabila care se regasesc in argumentarea zilnica. Aceste scheme argumentative sunt realizate cu ajutorul urmatoarelor componente: reprezentarea formei argumentului si setul de intrebari propriu fiecarei forme de argumentare.

Schemele argumentative sunt necesare pentru identificarea argumentelor si cautarea premiselor lipsa. Acest lucru ajuta in analizarea si evaluarea argumentelor. Uneltele folosite pentru evaluare sunt seturile de intrebari proprii fiecarui argument. Daca argumentul nu raspunde la acele intrebari, atunci el nu este un argument sustinut de dovezi solide.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }