QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente romana

Conservatorism in ordine socio-politicaConservatorism in ordine socio-politica


Climatul epocii permite, chiar determina aparitia samanatorismului, la inceputul  secolului XX si pana aproape de primul razboi mondial. Manifestat in planuri multiple: social, politic, cultural, implicand si fenomenul literar (ca ideologie si expresie artistica: epica si lirica), samanatorismul se defineste si se impune autoritar ca un curent de orientare accentuat nationala, traditionalist-taranista, promovand un ruralism decorativ-idilic in planul literaturii si artei.In ordinea social politica, directia samanatorista este conservatoare, incadrata profilului politic dominant (conservatorismul ocupa pozitia de conducere in stat). Gruparea samanatorista cu o configuratie eterogena: publicisti, critici-eseisti, sociologi, filozofi, scriitori (poeti si prozatori) este, in ansamblu, orientata politic (cu membri activi sau simpatizanti ai gruparii conservatoare) spre conservatorism, nutrind convingerea ca prefacerea starii societatii romanesti in sensul evolutiv al structurilor civilizatiei moderne, si realizarea problemelor fundamentale istorice, socio-politice, sunt conditionate de forta de manifestare si impunere a acestei orientari politice conservatoare, opuse liberalismului.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }