QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate psihologie

Imaginile interne ale medicamentului

Imaginile interne ale medicamentului


Imaginea interna este o reprezentare inconstienta cu puternica incarcatura afectiva care este elaborata pe parcursul dezvoltarii individului prin mecanisme de introiectie si rejectie. Imaginea medicamentului este strans legata de imaginea medicului, de locul pe care il care acesta in ierarhia reprezentarilor pacientului. Balint M si Israel ne-au aratat ca medicul este un personaj important pentru un copil care il vede intr-un univers real si fantasmatic, care va contribui in mare masura la viziunea ulterioara asupra bolii si sanatatii. Investirea ulterioara a medicamentului de catre subiect va fi si in functie de locul pe care il plaseaza la bun inceput. Astfel, anumite hipocondrii pot fi generate de o excesiva grija materna in timpul primilor ani de viata. individ, iar o boala severa in copilarie si resentimentele tardive pe care le creeaza are o importanta decisiva in dezvoltare. Pacientul va construi imaginea interna a medicamentului in functie de experientele initiale pe care le va avea. Medicamentul va fi considerat un obiect bun sau rau, distructiv sau aducator de vindecare. Aceasta imagine va fi modulata de structura personalitatii pacientului. Recurgerea la medicina naturista de exemplu poate deriva, de asemenea, din aceste experiente initiale.
In psihiatrie sunt cunoscute reactiile paradoxale ale istericului la medicamente, investirea obsesiva a unei terapii (medicament) considerata buna, respingerea oricaror alte forme, chiar daca ele sunt similare farmacologic. Psihoticii integreaza in delirurile lor administrarea de neuroleptice pe care in functie de mecanismele de aparare le considera otravuri sau responsabile de simptomatologie. O parte din aceste consideratii intervin si in ceea ce numim efectul placebo.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }