QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate psihologie

Aspecte ale dinamicii relatiei medic-pacientAspecte ale dinamicii relatiei medic-pacient


Castigarea controlului constient in relatia dintre medici si pacienti necesita o evaluare constanta. Cu cat medicul are o mai buna intelegere asupra lui insusi, cu cat se simte mai sigur, cu atat e mai capabil sa modifice atitudinile distructive. Doctorul are nevoie sa fie empatic (sa aprofundeze), dar nu pana la punctul de a-si asuma problemele pacientului sau fanteziile lor nerealiste ca numai ei pot fi salvatorii lor. Ei trebuie sa fie capabili sa dea la o parte problemele pacientilor cand parasesc cabinetul sau spitalul si nu trebuie sa-si foloseasca pacientii ca un substitut pentru intimitate sau relatii care poate le lipsesc in viata personala. In caz contrar, vor fi impiedicati in eforturile lor de a ajuta oamenii bolnavi, care au nevoie de simpatie si intelegere, dar nu de sentimentalism sau de supraimplicare.Medicul este inclinat spre o anumita aparare, pe de o parte pe buna dreptate, pentru ca multi medici nestiutori (inocenti) au fost dati in judecata, atacati sau chiar ucisi pentru ca nu au dat pacientilor lor satisfactia pe care acestia o doreau.

In consecinta, medicul isi va asuma o atitudine de aparare fata de toti pacientii. Desi o asemenea rigiditate poate crea o imagine de meticulozitate (profunzime) si eficienta, ea este frecvent nepotrivita. O flexibilitate mai mare duce la o sensibilitate mai mare in raspuns la influentele subtile reciproce dintre doua persoane.

De asemenea, trebuie sa se adopte o anumita toleranta pentru prezentul real nesigur in orice situatie clinica pentru orice pacient. Medicul trebuie sa invete sa accepte faptul ca, oricat de mult ar dori sa controleze totul in ingrijirea pacientului, aceasta dorinta nu se poate realiza niciodata pe deplin.Medicii vor trebui de asemenea sa evite eschivarile din anumite situatii in care considera ca le este foarte greu sa se descurce datorita propriilor susceptibilitati, prejudecati sau ciudatenii atunci cand aceste probleme sunt importante pentru pacient.

Cand pacientul simte interes pentru el, entuziasm si bunavointa din partea examinatorului, el este apt sa tolereze o lipsa de experienta considerabila din partea medicului.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }