QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Vitamina k (menadiona)

VITAMINA K (MENADIONA)


Date generale

Solubila in grasimi. in mod obisnuit, se masoara in micrograme (mcg). Exista de fapt trei vitamine K; dintre acestea, Kl si K2 pot fi produse de flora naturala a intestinelor, iar K3 se obtine pe cale sintetica. Doza necesara pentru adulti se situeaza intre 65 si 80 mcg. indeplineste un rol esential in formarea protrombinei - o substanta coagulanta a sangelui.

Ce poate face ea pentru dumneavoastra?Actioneaza preventiv impotriva sangerarilor si hemoragiilor interne. Ajuta la micsorarea debitului menstrual. Contribuie la coagularea rapida a sangelui.

Afectiuni determinate de carenta vitaminei

Steatoree (boala intestinala a copiilor cauzata de avitaminoza), diaree, colite (vezi sectiunea 127).

Surse naturale

Legume cu frunze de culoare verde, iaurt, lucerna, galbenus de ou, ulei de sofran, ulei de soia, untura de peste, varec (varietate de alge brune marine, azvarlite de valuri pe tarm).

Suplimente

Disponibila in tablete cu 100 mcg substanta activa, (desi abundenta vitaminei K in natura face indeobste inutila administrarea de suplimente). Nu este inclusa in mod obisnuit in formulele de multivitamine.

Toxicitate

Nu se recomanda depasirea dozei de 500 mcg de vitamina K sintetica (vezi sectiunea 290).Inamici ai vitaminei K

Radiatiile si razele X, congelarea alimentelor, aspirina, polu; aerului, uleiurile minerale (vezi sectiunea 250).

Sfatul meu

Diareea excesiva poate fi un semn de lipsa a vitaminei K, dar inainte de a va suplimenta ratia, consultati un medic. Legumele cu frunze verzi sunt cel mai bun remediu impotriva carentei de vitamina K. Daca va curge sange din nas, incercati sa mariti cantitatea de vitamina K provenita din surse naturale. Daca luati medicamente anticoagulante, trebuie sa stiti ca vitamina K (inclusiv cea din sursele naturale) poate anula efectul acestor medicamente. Daca vi se administreaza un tratament bazat pe un spectru larg de antibiotice, riscati o severa carenta de vitamina K. incercati sa consumati mai multe alimente bogate in aceasta vitamina si eventual solicitati sfatul unui nutritionist pentru suplimente.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }