QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Sindromul Poland
Sindromul Poland


Acest sindrom consta in lipsa muschilui pectoral mare si mic, asociat cu sindactilie. Este mai frecvent intalnit la baieti si pe partea dreapta.

Simptome: Poate exista hipoplazia sau absenta muschilor pectorali unilateral, absenta partii superioare a coastelor si cartilajelor costale 2-5. Sanul poate prezenta hipoplazie sau aplazie, atelie. Poate lipsi parul axilar si tesutul celular subcutanat. Poate exista o lipsa de perete toracic prin care sa hernieze plamanul.
La nivelul mainii poate prezenta ectromelie, brahidactilie, sindactilie, camptodactilie.

Tratamentul chirurgical urmareste refacerea cosmetica a partilor afectate si rezolvarea tulburarilor functionale existente. Astfel se urmareste stabilizarea parietala, pentru a combate eventualele tulburari respiratorii. Pentru aceasta se apeleaza la grefoane osoase si lambouri musculare.

Pentru defectele mainii si ale degetelor se utilizeaza procedee plastice in functie de tipul leziunilor (camptodactilie, sindactilie).


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }